Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν εκφράζει ο Αθ. Τσώνης

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει για την φετινή τουριστική σεζόν ο αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης, η οποία δεδομένου των συνθηκών που ισχύουν αυτήν την περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει στις 14 Μάιου, ωστόσο εάν υπάρξει αύξηση του υιικού φορτίου αυτή η ημερομηνία θα πάρει παράταση.

«Το επίσημο άνοιγμα του Τουρισμού έχει προγραμματισθεί για τις 14 Μάίου. Πριν από αυτό τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί ένα κρας τεστ ,θα γίνει ένα άνοιγμα σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ισραήλ και σε κάποιες χώρες των Βαλκανίων έτσι ώστε να δοκιμαστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα ισχύσει από την καλοκαιρινή περίοδο,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τσώνης, τονίζοντας πως «ο στρατηγικός μας σχεδιασμός προχωράει. Έχουμε αυτή την στιγμή ψηφιακή προβολή σε χώρες στόχους που μας ενδιαφέρουν για την περιοχή και με βάση τις προ κρατήσεις που δειλά -δειλά ξεκίνησαν τα μηνύματα είναι θετικά».

Και φέτος η περιοχή ποντάρει στον οδικό τουρισμό καθώς είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, το υπουργείο έχει δεσμευτεί, ότι φέτος θα ανοίξουν τα σύνορα και η Μακάζα, που αποτελεί πολύ σημαντικό σταθμό, καθώς το 2019 από το συγκεκριμένο σημείο είχαμε 1,5 εκ επισκέπτες από την Βουλγαρία και 1,5 από την Ρουμανία, ενώ θα γίνονται οι απαραίτητοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βάσει όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν και στα υπόλοιπα σύνορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος