Συγκρατημένα αισιόδοξος για την παραμονή των Κέντρων Κατάταξης στην περιοχή δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Μαυρίδης

Την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την παραμονή των Σημείων Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στον Έβρο εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σκεφθεί  η πολιτική ηγεσία σε συνεννόηση με το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων (αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ)  να αναστείλουν την απόφαση αυτή τον ερχόμενο Ιανουάριο».

Υπάρχει μια σειρά επαφών και κινήσεων τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους δημάρχους και βουλευτές της περιοχής που δεν είναι φρόνιμο να δημοσιοποιηθούν, αλλά όπως τόνισε  υπάρξει καλύτερη στελέχωση των συγκεκριμένων αυτών μονάδων υποδοχής των νεοσυλλέκτων θα μπορέσουν να λειτουργήσουν καλυτέρα.

«Η μέχρι τώρα πορεία μου έδειξε ότι σε θέματα ΕΔ δεν δημοσιοποιούμε τις επαφές μας και οι λόγοι είναι πολλοί», τόνισε και συνέχισε: «Είναι επικίνδυνοι καιροί να φανεί ότι υπάρχει διχόνοια της τοπικής κοινωνίας με τις ΕΔ. Θεωρώ ότι μέσα από τις πιέσεις και των βουλευτών μας θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια θετικότερη εξέλιξη. Θα  πρέπει να πείσουμε αλλά και να κατανοήσουμε  ότι ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή οποιαδήποτε κίνηση που δείχνει ότι αποδυναμωνόμαστε ως περιοχή με την στέρηση κάποιων κέντρων , δεν ωφελεί».

Ο δήμαρχος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας παραδέχθηκε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας θεωρώντας ότι είναι προς την λάθος κατεύθυνση και ότι έτσι περνάμε ένα λάθος μήνυμα».

«Ίσως σε λίγες μέρες κατέληξε ανακληθεί η απόφαση αυτή».

Ακούστε τον: Βασίλης Μαυρίδης – πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας

Ρ. Χατζηγιάννογλου: «Συνεχίζω να θέλω οι νεοσύλλεκτοι να παραμείνουν εδώ»

 «Το γεγονός  είναι ότι ο στρατός έχει αποφασίσει να επαναφέρει τα Κέντρα Κατάταξης στο κέντρο της χώρας τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  του πρώην δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη στην προ ημηρεσίας συζήτηση κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ Χατζηγιάννογλου ανέφερε ότι η απάντηση που έπαιρνε στο παρελθόν ήταν ότι οι λόγοι μεταφοράς τους είναι υπηρεσιακοί και ότι λειτουργικά δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τα κέντρα.

«Κάναμε τις ενστάσεις μας, προσπαθήσαμε  να αλλάξουμε αυτήν την άποψη, όμως ο στρατός έχει τις δικές του ανάγκες» πρόσθεσε,  χωρίς να αποκλείει την σύνταξη και αποστολή διαβήματος στην στρατιωτική ηγεσία .

«Μπορεί να αποδέχομαι τις απόψεις τους αλλά δεν συμφωνώ και συνεχίζω να θέλω να παραμείνουν εδώ οι νεοσύλλεκτοι» κατέληξε.

Ακούστε τον: δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος