Στον Εβρο ο K. Κυρανάκης για τις τουρκικές παρεμβολές στις ραδιοφωνικές συχνότητες 

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών  σταθμών του Εβρου για το θέμα των τουρκικών παρεμβολών στις ραδιοφωνικές συχνότητες  πραγματοποίησε χθες στην Αλεξανδρούπολη  ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυρανάκης είπε: “… η κυβέρνηση προωθεί δυο λύσεις για το θέμα αυτό. Μια πιο άμεση, που είναι η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα επιτρέψει στους σταθμούς που δεν μπορούν να εκπέμψουν από πρωτεύουσα θέση να εκπέμψουν από δευτερεύουσα θέση, ώστε να μεταδίδουν απρόσκοπτα και ελεύθερα χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα τους. Η  δεύτερη έχει να κάνει με τις διαδικασίες για το ψηφιακό σήμα, το οποίο θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους σταθμούς με χαμηλότερα κόστη μεγαλύτερη εμβέλεια και προστασία του περιβάλλοντος να μπορέσουν νέοι πομποί νέας γενιάς και νέας τεχνολογίας να μην επιτρέπουν καμιά παρεμβολή από γειτονικές χώρες και έτσι μεσοπρόθεσμα να λύσουμε το θέμα.”

Ο ίδιος έκανε αναφορά  και στο θέμα που αφορά τις ταχύτητες  Internet στον νομό και συνολικά στην Θράκη.

 «Το τελευταίο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσουν  έργα τα οποία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί, υπάρχει ανάδοχος υπάρχει σχεδιασμός για να μπορέσει η οπτική ίνα να έρθει στον νομό και να μπορέσουν πάνω από 13.000 συνδέσεις να καταλήξουν σε επιχειρήσεις και σπίτια ώστε να αυξηθούν οι ταχύτητες, ενώ υπάρχει πρόγραμμα και για τις αγροτικές περιοχές όπου οι συνδέσεις θα τριπλασιαστούν το επόμενο διάστημα,» είπε και τόνισε πως  «τα επόμενα δυο χρόνια οι ταχύτητες του ίντερνετ στον Έβρο θα  αυξηθούν δραματικά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος