Βραβείο για Ενεργειακές Υπηρεσίες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Το Βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας για Ενεργειακές Υπηρεσίες στην κατηγορία «Συνεργασία,» απέσπασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Έργο IRIS” το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της VERDE.TEC 2019 και αποτελεί τη 2η βράβευση του Δήμου για το πρόγραμμα IRIS μετά από αυτή στα Euro- China Green & Smart City Awards η οποία πραγματοποιήθηκε στο Νίνγκμπο της Κίνας, το Σεπτέμβριο του 2018.

Στόχος του “IRIS” είναι η προώθηση της εφαρμογής υπηρεσιών ενέργειας και κινητικότητας που βασίζονται στη ζήτηση από τους χρήστες (user-demanddriven) και στην προώθηση της εφαρμογής επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων τεχνολογιών για τη δημιουργία έξυπνων βιώσιμων πόλεων.

To IRIS υλοποιείται από 43 εταίρους από 7 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με πόλεις «Φάρους» την Ουτρέχτη (Ολλανδία), το Γκέτεμποργκ (Σουηδία) και τη Νίκαια (Γαλλία) και πόλεις «Ακόλουθοι» τη Βάασα (Φιλανδία), την Τενερίφη (Ισπανία), τη Φοκσάνη (Ρουμανία) και την Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα).

«Είναι ακόμη μια τιμητική κατάκτηση η οποία προέρχεται από το υπουργείο Ενέργειας και από την ΚΕΔΕ σε επίπεδο χώρας. Η Αλεξανδρούπολη στοχεύει ψηλά και συνεχίζουμε με όρεξη στον ενεργειακό τομέα,» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας.
«Στόχος μας είναι μια σύγχρονη πόλη ,ένας σύγχρονος Δήμος να μην σταματάει και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και στην Ευρωπαϊκή οδηγία η οποία ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να την ακολουθήσουν όλες οι χώρες τα επόμενα χρόνια,» είπε ο κ. Φαλέκας, υπογραμμίζοντας πως «η Αλεξανδρούπολη είναι από τους πρώτους δήμους που ιδιαίτερα η τηλεθέρμανση και η τηλεψύξη είναι στην ατζέντα πάρα πολύ υψηλά της Ευρώπης για τις χρηματοδοτήσεις.»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υποστηρίζεται στην υλοποίηση του έργου από Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ) και το Energy HIVE Cluster.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος