Στις ευφυείς ενεργειακές πόλεις της Ευρώπης η Αλεξανδρούπολη

Στον χάρτη των ευφυών ενεργειακών πόλεων της Ευρώπης ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την έγκριση του έργου με ακρωνύμιο “IRIS” το οποίο αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο έργο του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Η2020) και μαζί με την πόλη της Κοζάνης αποτελούν τις δύο μοναδικές Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στην θεματική των Ευφυών Πόλεων και Κοινοτήτων του Η2020.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα έχει άμεση πρόσβαση σε καινοτόμες ενεργειακές λύσεις που θα εφαρμοστούν από τις πόλεις “Φάρους” με στόχο την αξιολόγηση της δυνατότητας εφαρμογής αυτών σε τοπικό επίπεδο. Μέσω του έργου “IRIS” ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα υλοποιήσει μελέτες σκοπιμότητας για την ανάπτυξη ενεργειακά θετικών περιοχών μέσω χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας , την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων , την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων κινητικότητας για του πολίτες (όπως car sharing, ηλιακοί σταθμοί φόρτισης, κ.α.), την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την πόλη και τους πολίτες και την περαιτέρω αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας.
Από την συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο έργο “IRIS” θα προκύψουν καινοτόμες ενεργειακές λύσεις που θα συμβάλλουν στην μετατροπή της πόλης της Αλεξανδρούπολης σε μία ευφυή ενεργειακά πόλη με τεχνολογίες που εξυπηρετούν τον πολίτη.

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ