Στην ψηφιακή εποχή οδηγεί την εκτατική κτηνοτροφία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Το 1ο Εθνικό Εργαστήριο στη Δαδιά

Το 1ο Εθνικό Εργαστήριο με θέμα την ψηφιακή μετάβαση του κλάδου της κτηνοτροφίας διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.). Η εκδήλωση, με τίτλο «Ανάγκες, εμπόδια και προσδοκίες για την ψηφιακή μετάβαση της εκτατικής κτηνοτροφίας», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025, στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Το εργαστήριο, που θα διαρκέσει από τις 17:30 έως τις 21:00, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DIGI-Rangeland (2025-2028). Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου για την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομίες (Digital Technologies & Innovations – DTI) που μπορούν να υποστηρίξουν τους κτηνοτρόφους και άλλους χρήστες λιβαδικών εκτάσεων.

Κεντρικός σκοπός της δράσης είναι η ενδελεχής διερεύνηση των πραγματικών αναγκών, των εμποδίων και των προσδοκιών που έχουν οι κτηνοτρόφοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Ελλάδα, όσον αφορά την υιοθέτηση και ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινή πρακτική της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος