Στην Ορεστιάδα το 6ο Αντάμωμα «ΓΚΙΟΡΟΥΣΜΕ» των Γκαγκαβούζηδων

Tο 6ο Αντάμωμα «ΓΚΙΟΡΟΥΣΜΕ» των Γκαγκαβούζηδων διοργανώνει στις 13,14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Ν. Ορεστιάδα η Ένωση συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας «Οι Γκαγκαβούζηδες»σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Γκαγκαβούζηδες οι…Άγνωστοι» στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας στις 20:00. Παράλληλα, θα προβληθούν παραδοσιακές φορεσιές των Γκαγκαβούζηδων, φωτογραφίες και πολλά παραδοσιακά προϊόντα που θα έχει η έκθεση.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και συνάντηση των Γκαγκαβούζηδων συλλόγων ανά την Ελλάδα. Η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας είναι προγραμματισμένη στις 17:00, ενώ οι χορευτικές και λαογραφικές εκδηλώσεις και τα λαϊκά δρώμενα θα παρουσιαστούν στις 20:00 στο πάρκο της Σαγήνης Νέας Ορεστιάδας.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πύργο Νέας Ορεστιάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος