Στελέχη της ΥΠΑ στη Σαμοθράκη για το ελικοδρόμιο

Το θέμα της δημιουργίας ελικοδρομίου στη Σαμοθράκη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο νησί ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης και στελέχη του αεροδρομίου που έχουν ειδικότητα στα τεχνικά και στις αδειοδότησεις των ελικοδρομίων.

«Μετά από εντολή του Διοικητή της ΥΠΑ Γεωργίου Δριτσάκου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο νησί προκειμένου να κάνουμε μια διαγνωστική μελέτη της κατάστασης του ελικοδρομίου. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν τα οποία είναι συντονισμός ενεργειών του Δήμου της ΥΠΑ και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης εκτιμώντας πως δεν πρόκειται για δύσκολο έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί η τεχνική έκθεση -αναφορά στην Διοίκηση της ΥΠΑ και είναι θέμα όλων των υπηρεσιών να αξιολογήσουν όλα τα δικά μας ευρήματα και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Όσο αφορά την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Δημόκριτος» στις προτεραιότητες του ο υπουργείου Υποδομών -Μεταφορών είναι: H κατασκευή του νέου Πύργου ελέγχου, έργο ύψους 800.000 ευρώ, η μελέτη στεγανοποίησης της οροφής του νέου Τερματικού Σταθμού έργο υψους 250.000 ευρώ, η μελέτη επισκευής του κεντρικού συστήματος κλιματισμού του αερολιμένα με το κόστος επισκευής να εκτιμάται στις 60.000 ευρώ. Επίσης προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία της εταιρείας παροχής αεροπορικού καυσίμου και ο ανεφοδιασμός με βυτιοφόρα, ενώ παράλληλα δρομολογείται και η κατασκευή πάρκου καυσίμου εντός του αεροδρομίου.

«Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης ,αποτελεί μέρος του σχεδιασμού μας για την ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης του Νομού,» Έβρου δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος