Στ.Καλαφάτης: «Το λιμάνι μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς »

«Το λιμάνι έχει τις δυνατότητες να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς και η κυβέρνηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όσο το δυνατόν γρηγορότερα,» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Όπως τόνισε «Οι μελέτες για την Ανατολική περιφερειακή οδό έχουν εγκριθεί και το έργο βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό δρόμο καθώς και η πρωτοβουλία η νομοθετική ρύθμιση που πήρε η κυβέρνηση για την άρση των εμποδίων που δυσχέραιναν την ανάπτυξη των επενδυτών στο λιμένα επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Οι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό βαθμό ,ανοίγει ο δρόμος, είμαστε αισιόδοξοι.»

Ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και ζήτησε τη βοήθεια του προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των έργων.

«Σε μια περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής σε εμπορικό, στρατηγικό και ενεργειακό κόμβο υποδεχτήκαμε σήμερα τον υφυπουργό Εσωτερικών προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Εγινε αναλυτική παρουσίαση όλης της προσπάθειας που κάνει η διοίκησή του ΟΛΑ να επιταχύνει το στρατηγικό βάθος ,προχωρήσαμε στην παρουσίαση των έργων τα οποία επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε τόσο την περιοχή όσο και τη χώρα οικονομικά και εμπορικά και ζητήσαμε την βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες,» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο κ.Χατζημιχαήλ.

Νωρίτερα ο κ. Καλαφάτης επισκέφτηκε το Γ.Π.Ν.Α. ενώ συναντήθηκε και με την Διοίκησή του Γ.Π.Ν.Α.

«Γιατροί, νοσηλευτές, διοίκηση διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έγιναν, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, μαχητές με αυταπάρνηση και ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο με τον κορονοϊό. Ξεπέρασαν τις αντοχές τους για να αντέξουν οι συμπολίτες μας που χρειάζονταν νοσηλεία. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια που άρχισε μέσα στην πανδημία, με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και τη δημιουργία όλο και περισσότερων ΜΕΘ. Η κυβέρνηση, για την επόμενη μέρα, σκοπεύει στη ριζική αναμόρφωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με διττό στόχο: Αφενός την αμεσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Αφετέρου την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων,» σχολίασε σε δηλώσεις του .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος