Στ. Καλαφάτης: Mε 590 εκ. ευρώ ενισχύθηκε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Συσκέψεις με αυτοδιοίκητούς παράγοντες και επιχειρηματικούς φορείς της Θράκης είχε εχτές στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης πρώτη ημέρα της περιοδείας του στον Έβρο.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Επιμελητήριο Θράκης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι΄ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα:
– Με 590 εκ. ευρώ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ουσιαστικά στήριξαν εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
– 128 εκατ. ευρώ δόθηκαν μόνο στην περιοχή του Έβρου.
-Με την ενίσχυση του φράκτη στις Καστανιές.
-Με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου.
-Με την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
-Με τις ενισχύσεις που δόθηκαν σε νοικοκυριά και δήμους για τις πλημμύρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
-Με την απόφαση κατασκευής νέου αστυνομικού κτιρίου στην Αλεξανδρούπολη και την επισκευή του κτιρίου στην Ορεστιάδα.
Συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη».

Είχαμε επίσης μια πολύ σημαντική και ουσιαστική συζήτηση όσον αφορά το μέλλον του τόπου. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην περιοχή. Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Μετάξι, Ζεόλιθος, Ξυλεία. Είναι κομμάτια τα οποία οφείλουμε να τα συνδέσουμε ώστε να μπορέσουν ν΄αποκτήσουν αναπτυξιακή υπεραξία. Αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας για να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα. Οι λύσεις υπάρχουν και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να τις βρούμε. Συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα. Αυτό επιδιώκουμε και γι΄αυτό είμαστε εδώ».

«Για εμάς είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είναι ένα υπουργείο που μας δίνει ηθική στήριξη, είναι ο αρωγός μας για να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας…Είμαστε σ’ έναν ανοιχτό διάλογο με τον υπουργό και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε και θ’ αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει», σχολίασε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε ο κ. Τοψίδης στον υπουργό είναι η ανάγκη για -υπό αυστηρές υγειονομικές προϋποθέσεις- άνοιγμα του Τελωνείου των Κήπων προς ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού, η αξιοποίηση των κοιτασμάτων ζεόλιθου στον βόρειο Έβρο, την επιδότηση του μεταφορικού κόστους από και προς τον Έβρο στον οποίο οι μεταφορές γίνονται μόνο οδικώς, η ανάγκη επαναλειτουργίας του τελωνείου στη Σαμοθράκης για τους καλοκαιρινούς καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα εγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ λόγω της πρόσφατης αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Ο κ. Καλαφάτης ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στον Εβρο, με επίσκεψη στο Φυλάκιο των Καστανεών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος