Σουφλί: Ζημιές σε περιουσίες και υποδομές από τη χθεσινή καταιγίδα

Ξεκίνησε στο δήμο Σουφλίου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η επιχείρηση αποκατάστασης των νέων ζημιών που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Μεγάλο τμήμα της πόλης του Σουφλίου βρέθηκε εχθές σε κλοιό μεγάλων όγκων νερού, από τους οποίους πλημμύρισαν κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες και υπόγεια, ενώ, παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων από τις λάσπες και φερτά υλικά. Η πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και σε Λυκόφη, Κορνοφωλιά και Κισσάριο, όπου σήμερα μετέβησαν συνεργεία για την καταγραφή ζημιών, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε υποδομές της περιοχής.

«Είναι απολύτως αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι και οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές, τα τελευταία χρόνια, στη Λευκίμμη έχουν παίξει ρόλο, αφού τα νερά δεν συγκρατούνται στο ίδιο βαθμό.

Ως χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, ο κ. Δαρούσης ανέφερε αυτήν του ρέματος “Σαράντη”, η υπερχείλιση του οποίου προκαλεί τις μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων στον κεντρικό οδικό άξονα, στο τμήμα που διέρχεται από την περιοχή Προβατώνα.

Όσοι κάτοικοι του Δήμου υπέστησαν ζημιές από την χθεσινή νεροποντή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο Σουφλίου στο τηλέφωνο 2554350100.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος