Σουφλί: Ο Δήμαρχος αντιδρά στην απαγόρευση ξεναγήσεων στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης (ηχητικό)

Την αντίθεσή του στην απόφαση, που απαγορεύει τις ξεναγήσεις στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών και στα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου για όλη την καλοκαιρινή περίοδο εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Απευθυνόμενος στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε συναρμόδιους φορείς τονίζει ότι οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επισκεψιμότητα αλλά και στην τουριστική πολιτική που έχει χαράξει τελευταία ο Δήμος Σουφλιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Καλακίκος διευκρίνισε, ότι η απαγορευτική περίοδος με βάση τα περυσινά δεδομένα κρατάει περίπου 50 ημέρες και ότι ουδέποτε τα γκρουπ των επισκεπτών με την απαραίτητή καθοδήγηση και επίβλεψη του αρμόδιου φορέα Διαχείρισης Δαδιάς Λευκίμμης δεν ήταν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ήδη όπως είπε γίνονται αποδέκτες παραπόνων και απογοήτευσης από μακρινούς επισκέπτες που φθάνουν έξω από τα Οικοτουριστικα πάρκα και δεν μπορούν να μπουν μέσα.

«Αποτελεί δυσφήμιση για την περιοχή η απόφαση αυτή» τονίζει, «τη στιγμή που γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας διατηρήσουμε την πρόκριση που έχουμε πάρει ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός».

Δήμος, επιχειρήσεις και επισκέπτες αντιδρούν για το άδικο μέτρο τώρα που η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει πολύ τους αριθμούς προ πανδημίας.

Σουφλί: Ο Δήμαρχος αντιδρά στην απαγόρευση ξεναγήσεων στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης (ηχητικό)Αυτή την περίοδο επισκέπτες από το Ισραήλ αλλά και Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην περιοχή και προβληματίζονται στο πως θα ανταποκριθούν  λόγω των απαγορευτικών μέτρων.

Ο δήμαρχος Σουφλιου είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την άρση των μέτρων βασισμένος πάνω στα τρία “Φ” που εφαρμόζουν οι κάτοικοι του Δήμου του την Φιλία Φιλοξενία  και Φύση σε αντίθεση με το συνηθισμένο Ήλιος, Θάλασσα, Παραλία που έχουν σαν σημαία τους νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Παναγιώτης Καλακίκος, με το έναυσμα αυτό, απηύθυνε επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αρθεί η παύση της λειτουργίας του λεωφορείου ξενάγησης επισκεπτών στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών και η παύση της περιήγησης στα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης Σουφλίου.

Ειδικότερα εισηγούνται τα εξής:

  1. Στην περίπτωση κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς 3:

-Να επιτρέπεται η μεταφορά επισκεπτών στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών μόνο με όχημα του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης Σουφλίου (νυν ΟΦΥΠΕΚΑ).

-Να επιτρέπεται η πεζοπορία μόνο στα σηματοδοτημένα μονοπάτια υπό την επίβλεψη συνοδών.

  1. Στην περίπτωση κατηγορίας κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5:

-Να επιτρέπεται η μεταφορά επισκεπτών στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών μόνο με όχημα του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης Σουφλίου (νυν ΟΦΥΠΕΚΑ).

– Να μην επιτρέπεται η πεζοπορία.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι θετικές προς την ίδια κατεύθυνση είναι και οι εισηγήσεις της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Έβρου και της Διεύθυνσης Δασών Ν. Έβρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος