Το αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας πανεπιστημιακής Σχολής Κτηνιατρικής στο Σουφλί επαναφέρει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Καλακίκος. «Οι πόλεις του Έβρου χρειάζονται ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη. Ειδικότερα η ανάπτυξη δεν μπορεί να αφορά μόνο τα δύο άκρα του νομού και ταυτόχρονα πρέπει να συγκρατηθεί ο νέος κόσμος της περιοχής μας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σουφλίου, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή είναι η μοναδική που εξαιρείται συστηματικά από τη σχεδίαση και την ανάπτυξη του «Περιφερειακού», Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Παράλληλα, αναφέρει αναλυτικά τις υποδομές, οι οποίες διατίθενται για το σκοπό αυτό και μπορούν να υποστηρίξουν την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής, μεταξύ των οποίων είναι το ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς που διαθέτει αμφιθέατρο και αίθουσες διδασκαλίας, τα κτίρια του Δημόσιου Χημείου και παλαιού Γυμνασίου, το κτίριο της Μαθητικής Εστίας που ανακαινίζεται και αναβαθμίζεται ενεργειακά. Στο κτιριακό συγκρότημα διατίθενται εστίες διαμονής φοιτητών, με δυνατότητα φιλοξενίας 80 σπουδαστών και σύγχρονο εστιατόριο με δυνατότητα σίτισης 200 ατόμων.
«Βρισκόμαστε στο μέσο μεταξύ 2 τελωνειακών-μεθοριακών σταθμών διέλευσης από τρίτες χώρες. Η δημιουργία της Κτηνιατρικής Σχολής μπορεί να συνδράμει και να βοηθήσει στην πιστοποίηση και τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του εισαγόμενου Αγροτο-ζωικού κεφαλαίου.Τα πρόσφατα φαινόμενα των κρουσμάτων ευλογιάς και η θανάτωση των κοπαδιών μας δείχνουν πως η δημιουργία της Κτηνιατρικής Σχολής κρίνεται επιβεβλημένη, έτσι στηρίζεται στην πράξη και ο τόπος μας αλλά και όλοι αυτοί που για λίγο καιρό θα χάσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.Με την ίδρυση της σχολής δύναται να συγκρατηθεί ο κόσμος της περιοχής και να αναπτυχθεί περαιτέρω η ενασχόληση με τον κτηνοτροφικό τομέα», τονίζεται στο περιεχόμενο της επιστολής.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται το γεγονός ότι η περιοχή του δήμου Σουφλίου είναι η μοναδική που διαθέτει το «πολύπαθο» Δάσος της Δαδιάς στο οποίο ενδημεί σπάνια άγρια ορνιθοπανίδα, όπως το σπάνιο είδος μαυρόγυπα. «Έχει ανεπτυγμένο τον τομέα της μελισσοκομίας γεγονός που μας οδήγησε να διεκδικήσουμε και στην περιοχή να κατασκευαστεί το πρώτο με ΦΕΚ Μελισσοκομικό Πάρκο και ταυτόχρονα υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός αιγοπροβάτων, βοοειδών και χοίρων. Η αλληλεπίδραση που δημιουργεί η παρουσία Πανεπιστημιακού Τμήματος με την τοπική κοινωνία και την οικονομία έχει αποδειχθεί πως έχει βοηθήσει στην ανάπτυξή τους».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος