Σουφλί – Σωζόπολη: Αδελφοποίηση μετά από 25 χρόνια

Μετα από 25 χρόνια επικαιροποιήθηκε η αδελφοποίηση του μέχρι πρότινος Δήμου Τυχερού σημερινού Δήμου Σουφλιου με τον Δήμο Σωζόπολης Βουλγαρίας.

Σε μια περιοχή που μεγάλος αριθμός κατοίκων είναι Ελληνικής καταγωγής όπως και ο δήμαρχος της, αφού η Σωζόπολη η Αρχαιοελληνική Απολλωνία  αποτελεί μία από τις αρχαιότερες και ιστορικές  πόλεις της Βουλγαρίας,  θα γίνει προσπάθεια κεφαλαιοποίησης πολλών κοινών σημείων των δυο περιοχών.

Η πρώτη αδελφοποίηση έγινε το  1997 ενώ τώρα ανανεώθηκε επίσημα  η διάθεση συνεργασίας των δυο περιοχών ιδιαίτερα πάνω σε προγράμματα Τουρισμού και Πολιτισμού .

Σουφλί – Σωζόπολη: Αδελφοποίηση μετά από 25 χρόνια

Ο Δήμαρχος Σουφλίου,  Παναγιώτης Καλακίκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Τυχερού  Δαρούση Δημήτριο, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας  Γουρίδη Αθανάσιο και άλλα στελέχη, συναντήθηκαν  επέστρεψαν από την Σωζόπολη της Βουλγαρίας, οπου σε συνάντηση  με τον Δήμαρχο της πόλης  Τihomir Yanakiev , τον Αντιδήμαρχο κ. Todor Damyanov και  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Georgi Pinelov, ολοκλήρωσαν την διαδικασία ενεργοποίησης της αδελφοποίησης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν στις πρώτες δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρουσης για το γεγονός ότι έγινε πράξη μια αδελφοποίηση που ήταν ανενεργή.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Δαρούση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος