Σε Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας αναδεικνύεται το Τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης

Συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα που το συνολικό ύψος τους ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια εκ ευρώ, σε συνεργασία και με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, γίνεται πόλος έλξης για πολλούς ερευνητές από όλη την Ελλάδα που μπορούν να έρθουν και να χρησιμοποιήσουν τον προηγμένο εξοπλισμό και να παράγουν την δική τους έρευνα, την δική τους ιδέα.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νεοκλεγής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νευρολογικής Κλινικής του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Βαδικόλιας.

Όπως εξήγησε, το ένα από τα προγράμματα αυτά που αφορά το πεδίο των Νευροεπιστημών, προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ περιλαμβάνει εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ύψους μεγαλύτερο από 1,5 εκ ευρώ. Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο προηγμένα μηχανήματα κλινικής νευροφυσιολογίας, όπως μαγνητικός διακρανιακός συντονιστής και αναμένεται και ο μαγνητικός τομογράφος 3 ΤESLA τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς λόγους αλλά θα βοηθήσουν παράλληλα σε εξειδικευμένα θέματα υγείας.

«Η Ι.Σ. Αλεξανδρούπολης με έντονο προσανατολισμό στις νέες εξελίξεις και τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών για την πλήρη κατάρτιση και άσκηση των φοιτητών σε όλους τους τομείς της ιατρικής επιστήμης, ενώ οργανώνει και μεταπτυχιακά προγράμματα εξειδίκευσης,» είπε ο κ. Βαδικόλιας αναφερόμενος στην λειτουργία και τον ρόλο της σχολής και πρόσθεσε: «… η Ι.Σ. μπορεί να έχει την πιο χαμηλή βάση στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε σχέση με άλλες Ιατρικές Σχολές της χώρας, όμως όσο αφορά την αποδοτικότητα την κατάταξη την διεθνή βελτιωνόμαστε σταδιακά, αλλά αυτό είναι πάντα σε συνάρτηση και με τις δυνατότητες και βασικά με τον αριθμό των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω του περιορισμού που υπήρχε στις προσλήψεις, ,αλλά και του περιορισμού των δημοσιονομικών της χώρας ,έχουμε μια σημαντική μείωση του αριθμού των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στην περιοχή και αυτό φέρνει δυσκολίες.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος