Σε αναμονή της σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο το Δ.Π.Θ

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την ΔΕΔΑ βρίσκεται το ΔΠΘ προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία σύνδεσης του Πανεπιστημίου και των κτιρίων του με το Δίκτυο Φ.Α.

Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης ,Περιβάλλοντος καθηγητής Μηχανικής του Πανεπιστημίου ,Φώτης Μάρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, ενημερώθηκε για την σύμβαση του έργου επέκτασης δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου για την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή που υπέγραψαν τον Απρίλιο ο κ. Τσάκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνο Μιτζάλη, καθώς και για τις τεχνικές προδιαγραφές του Δικτύου που αφορούν την σύνδεση του έργου με το Πανεπιστήμιο.

«Σαν ΔΠΘ με τόσο πολύ μεγάλη έκταση υποδομών, 250.000 τ.μ., έχουμε δημοπρατήσει ένα μεγάλο αριθμό από έργα και μας ενδιαφέρει το κομμάτι μείωσης του κόστους λειτουργίας μας, αλλά και η μείωση αποτυπώματος που έχουμε στο περιβάλλον» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μάρης και τόνισε πως « το έργο πρέπει να τρέξει πάρα πολύ γρήγορα και εμείς σαν μελλοντικοί πελάτες πρέπει να κάνουμε ότι απαιτείται ,έτσι ώστε να έχουμε όλοι τα οφέλη της εισόδου του Φ.Α στις εγκαταστάσεις μας.»

Όπως διευκρίνισε «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σαν Ακαδημαϊκή Κοινότητα να συνδεθούμε το συντομότερο δυνατό γιατί είναι και θέμα ποιότητας ζωής και θέμα προστασίας Περιβάλλοντος.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος