Σαμοθράκη: Βραβείο για τους μαθητές της Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το τρίτο βραβείο, για την υλοποίηση της ιδέας τους, απέσπασε η ομάδα των μαθητών της Β΄ Λυκείου Σαμοθράκης, που συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό «Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του δικτύου “Δάφνη”.

Η πρόταση της ομάδας αφορά τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου, το οποίο θα ανακαινιστεί με μελέτη που θα γίνει από το δίκτυο “Δάφνη” και το οποίο θα βοηθήσει τον Δήμο Σαμοθράκης στην αναζήτηση οικονομικής χρηματοδότησης.

Το ΚΠΕ, ως φορέας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα αναδείξει την πλούσια βιοποικιλότητα του νησιού και θα προστατέψει τα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του, αναπτύσσοντας παράλληλα βιοθεωρία “πράσινης ανάπτυξης”. Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή του ΚΠΕ στην τουριστική προβολή του νησιού, αφού θα διοργανώνονται δράσεις και προγράμματα που θα προσελκύουν μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι: Κούσιαντα Χριστίνα, Κούσιαντα Χρυσή, Παπαγρηγορίου Αντώνης, Ράξενας Ματθαίος, Ταλό Νίκη, Τσιαούση Ουρανία και Ψούνη Στέλλα.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ταμπάκη Καλλιόπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος