“Πονοκέφαλος” για τον Έβρο οι αεροψεκασμοί της Τουρκίας

Οι παράνομοι αεροψεκασμοί στη γειτονική Τουρκία είναι το θέμα γραπτής ερώτησης που κατέθεσε εκ νέου στους Υπουργούς Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής της ΝΔ Α. Δημοσχάκης.

Το ζήτημα των αεροψεκασμών καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη γειτονική Τουρκία είχε αναδείξει ο βουλευτής με Γραπτή Ερώτηση καθώς και με επιστολή του προς τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ και στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Σχοινά, ενεργοποιώντας και το σώμα της Ευρωβουλής.

Το φαινόμενο όπως αναφέρει, κλιμακώνεται τους επόμενους μήνες, κυρίως στην περιοχή Πέταλο Πέπλου Φερών και Γεμιστής.

Τα ψεκαστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τις ελληνικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κάνοντας ελιγμούς προκειμένου να ψεκάσουν τους αγρούς στην Τουρκική επικράτεια , ωστόσο η κοντινή απόσταση και οι άνεμοι συμβάλλουν στο να καταλήγουν τα απαγορευμένα και ορμονικά φυτοφάρμακα σε μεγάλο ποσοστό στην ελληνική πλευρά.

Ο βουλευτής τονίζει ότι η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μεγάλη απειλή για την δημόσια υγεία, ενώ συνδέεται με μειωμένη καρποφορία και με δυσμενείς συνέπειες στο τελικό συγκομιζόμενο προϊόν και κατ’ επέκταση σε τυχόν συνδεδεμένες ενισχύσεις που σχετίζονται με τον όγκο παραγωγής.

Εν’ όψει της όξυνσης του φαινομένου ο κ. Δημοσχάκης επαναφέρει το ζήτημα προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως προληπτικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πάγια αυτή τακτική της γειτονικής χώρας, που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, την αγροτική παραγωγή και την ποιότητα των εβρίτικων αγροτικών προϊόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος