Προβληματίζουν οι παραιτήσεις λιμενικών από το νησί της Σαμοθράκης

Έντονος προβληματισμός παρατηρείται στους κόλπους του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη μετα από ομαδικές παραιτήσεις νέων υπαλλήλων από την Σαμοθράκη, λόγω της ανασφάλειας που, όπως υποστηρίζουν, τους δημιουργούν οι  μη τακτικές ετήσιες μεταθέσεις.

Το θέμα αυτό έθεσαν με σχετικό έγγραφο στη διοίκηση όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, υποστηρίζοντας ότι «έτσι δημιουργείται τεράστια  αρρυθμία στην λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί».

Όπως αναφέρουν, «το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση οκτώ από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».

Έτσι το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν  σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη τρεις παραιτήσεις λιμενικών και άλλες έξι περιπτώσεις συναδέλφων τους από το νησί οι οποίοι ζήτησαν χαρτί προϋπηρεσίας για να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης σε άλλες προκηρύξεις.

Όλο αυτό δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό, έχουν γίνει πολλές επισκέψεις στο νησί για να συζητηθεί από κοντά το πρόβλημα και αυτό που τονίσθηκε είναι ότι «αν δεν ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».

Ενώ η δύναμη του προσωπικού στη Σαμοθράκη είχε φθάσει από τους 35 στους 27 με τις αποσπάσεις, (αυτό οδήγησε στην ενδυνάμωση με ένα ακόμη πλωτό σκάφος), οι 3 παραιτήσεις κατέβασαν τον αριθμό στους 24 και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί ο αριθμός να  φθάσει τους 20 όπως το 2020 που δεν υπήρχε το δεύτερο πλωτό.

«θα είμαστε δυναμικοί σε κάθε υποβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού αλλά και της ζωής του προσωπικού μας»  καταλήγει  ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ  Θράκης προσθέτοντας ότι εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θ αντιδράσουν.

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος