“Πράσινο φώς” για την συγχώνευση των Σ.Τ. Έβρου και Δράμας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας για την συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου(Σ.Τ.Ε) με την Σ.Τ Δράμας για την ίδρυση μιας νέας ισχυρής Περιφερειακής Τράπεζας. Ακολουθούν άλλα δυο στάδια που είναι , αυτό της άντλησης απαιτούμενων κεφαλαίων και η έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδας αυτού του εγχειρήματος για ξεκινήσει αμέσως μετά η λειτουργική συγχώνευση.

Το πρώτο στάδιο για την διαδικασία της συγχώνευσης εγκρίθηκε κατά την διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε η Σ.Τ.Ε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ταυτόχρονα εγκρίθηκαν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης ,η επεξηγηματική έκθεση και η έκθεση του ορκωτού λογιστή για την επικείμενη συγχώνευση.

«Το σκεπτικό της συγχώνευσης έχει να κάνει με την συνέργεια δυο Συνεταιριστικών Τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Περιφέρειας ΑΜΘ στον Έβρο και την Δράμα με σκοπό την ένωση των μεγεθών τους και την δημιουργία μιας νέας Περιφερειακής τράπεζας για την κάλυψη των κενών αγοράς που έχουμε διαπιστώσει που υφίστανται στους υπόλοιπους νομούς όπου δεν υπάρχει Συνεταιριστική Τράπεζα αυτήν την στιγμή ,δηλαδή στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Σ.Τ.Ε. κ. Σταύρος Σταυράκογλου και πρόσθεσε: « εκτιμούμε ότι, αυτά τα κενά αγοράς μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν επαρκώς από αυτό το εγχείρημα που θα υπάρξει, έτσι ώστε να θωρακιστεί η νέα τράπεζα και να δημιουργηθούν προοπτικές υπεραξίας για τους μεριδιούχους.»

Ακόμη ο πρόεδρος της Σ.Τ.Ε ξεκαθάρισε πως η συγχώνευση αυτή θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους εργαζόμενους και συνεργάτες ,όσο και για τους καταθέτες και συναλλασσόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκογλου το επόμενο στάδιο έχει να κάνει με την προετοιμασία ενός επιχειρηματικού πλάνου του περιφερειακού εγχειρήματος και την παρουσίαση αυτού σε διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ ,ώστε να ενσωματωθούν μέσα στο κεφάλαιο και να υπάρχει ισορροπία σε περιφερειακό επίπεδο των μεριδιούχων .

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος