Πρ. Αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ε.Α για σκοπευτήριο και μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, πραγματοποιεί  σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης.

Στη συνάντηση θα τεθούν μερικά βασικά ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή όπως το μεταναστευτικό, κτιριακά προβλήματα των ΑΤ της περιοχής, αλλά και η ενίσχυση με υπηρεσιακά αυτοκίνητα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Σώματος.

Κυρίαρχο αίτημα αποτελεί και η προσοχή, που πρέπει να δοθεί στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Πρ. Αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ε.Α για σκοπευτήριο και μεταναστευτικόΌπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Ακίδης, «θα πρέπει να την προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού αφού αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο μας».

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να λυθούν ζητήματα, που αφορούν το σκοπευτήριο της σχολής, ένα από τα τρία καλύτερα στη χώρα, έκτασης 3.800 στρεμμάτων, που όμως είναι ανενεργό από το 2017, ενώ έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 2 (ίσως και 3 σύμφωνα με άλλες πηγές) εκατομμύρια ευρώ.

«Το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί και είναι κρίμα», τονίζει ο κ Ακίδης σημειώνοντας, ότι με το χρόνο έχει υποστεί φθορές, κάτι που σημαίνει, ότι θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα, ώστε να συντηρηθεί για να λειτουργήσει.

«Όλοι εκφράζουν το θαυμασμό τους, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση των σπουδαστών και των μονίμων αστυνομικών της ΑΔ Ορεστιάδας .Δυστυχώς σήμερα λειτουργεί μόνο η αίθουσα αυτοάμυνας».

Ο κ Ακιδης δηλώνει συγκρατημένος ως προς την θετική έκβαση της υπόθεσης, διότι οι υποσχέσεις είναι πολλές, αλλά θα πρέπει να φανούν και στην πράξη.

                                               Δικαστική Αστυνομία

Πρ. Αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ε.Α για σκοπευτήριο και μεταναστευτικόΠριν λίγες μέρες υπήρξε συνάντηση  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου όπου τους ζητήθηκε η συνδρομή ως προς την λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Η υπηρεσία αυτή θα μας απαλλάξει από ένα πάρεργο» τόνισε ο κ Ακίδης, προσθέτοντας ότι αν η υπόθεση προχωρήσει πρόκειται να δημιουργηθούν δυο  Σώματα στο  νομό, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, με στελέχωση που θα προκύψει εν ευθέτω χρόνω, από προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να απεμπλακεί το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας και να βγει στο δρόμο για να ασχοληθεί με το πραγματικό αντικείμενο τους που  είναι η πάταξη της εγκληματικότητας.

Ακούστε τον κ. Ακίδη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ηλίας Ακίδης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος