ΠΓΝΑ : Δημιουργείται νοσοκομειακή κλινική για παιδιά με ψυχικά προβλήματα

Την δημιουργία νοσοκομειακής κλινικής για παιδιά με ψυχικά προβλήματα με έντεκα κλίνες στο Νοσοκομείο, το οποίο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και την ενίσχυση έξι νοσοκομειακών δομών σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές ανακοίνωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη. Παράλληλα δεσμεύτηκε για ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και γι αυτό τον λόγο όπως είπε «θα δημιουργήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ειδικότητα νοσηλευτικής η οποία θα παρέχεται μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου να έχουμε εξειδικευμένους νοσηλευτές για την ψυχική υγεία».

«Καταδεικνύεται από όλα τα δεδομένα ότι η πανδημία φέρνει ζητήματα ψυχικής υγείας τα εντείνει τα δημιουργεί σε έξαρση και οι δομές μας χρειάζονται ενίσχυση. Είναι κάτι το οποίο σχεδιάζουμε και στρατηγικά θα το υλοποιήσουμε μέσα στον χρόνο,» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ράπτη.

Η κ. Ράπτη το πρωί επισκέφτηκε τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ, την Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα, τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, όπου και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου ,τις δυνατότητες τις ανάγκες αλλά και προοπτικές που υπάρχουν.

Στη συνέχεια συνομίλησε με τον Διοικητή Ευάγγελο Ρούφο και τις Πρυτανικές αρχές για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος