Περιστατικό μίσους και εχθρότητας στα σύνορα του Έβρου (ηχητικό)

Το δεύτερο χειρότερο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην παρέβρια περιοχή Σουφλίου, όπως προκύπτει από την εικοσάχρονη εμπειρία των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Οι ανταλλαγές πυροβολισμών, δεν έγινε αντιληπτό αν είχαν στόχο τους ίδιους επειδή επικρατούσε σκοτάδι και πυκνή βλάστηση, όμως οι προκλήσεις των γειτόνων και των κυκλωμάτων διακίνησης είναι καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας μετέφερε τα άσχημα συναισθήματα και εικόνες που κουβαλούν μέσα στην ψυχή τους απ’ όσα αντικρίζουν στο χώρο εργασίας τους.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το συμβάν, λέγοντας στους απέναντι με φωτεινά και ηχητικά σήματα να γυρίσουν πίσω. Αντ’ αυτού  δέχθηκαν  πυροβολισμούς, ανταπέδωσαν με πυρά στον αέρα δίνοντας το στίγμα τους ότι είναι στις θέσεις τους, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είχε μια νέα γυναίκα νεκρή την οποία εντόπισαν να επιπλέει στα νερά».

Είναι η δεύτερη φορά που συναντούν ανάλογο περιστατικό μίσους και εχθρότητας μετά το συμβάν του Πυθίου, όπου εντοπίστηκαν νεκρές και μαχαιρωμένες τρεις γυναίκες μετανάστριες.

Είναι πολλές οι φορές που έγιναν μάρτυρες μπροστά στα κυκλώματα που σπρώχνουν τους μετανάστες στην όχθη, παρά την αντίρρηση τους, που τους εξαναγκάζουν να περάσουν τα σύνορα για να πάρουν τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν 2000 ευρώ το κεφάλι για τη μεταφορά από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και οι ροές  άρχισαν να πληθαίνουν, οι συνοριοφύλακες μένουν εκεί, όπως δηλώνουν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, «να παλεύουν ώστε να αποκτήσουν το επικίνδυνο επίδομα που δυστυχώς δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη από καμία πολιτική ηγεσία».

Συνεχίζουν να επιχειρούν σε επικίνδυνες αποστολές, προσπαθώντας να κρατούν τα σύνορα με το φιλότιμο, παρά τα προβλήματα  και τις  ελλείψεις,  φορώντας τα αλεξίσφαιρα άλλες φορές ληγμένα  κι άλλες όχι,  γιατί πρωταρχικός τους στόχος είναι να επιστρέφουν σώοι στα σπίτια  τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος