Παραιτήθηκαν από την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. οι Χ. Γιαλαμάς και Δ. Δερβεντλής

Τις παραιτήσεις τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων κατέθεσαν από κοινού τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και Δημήτρης Δερβεντλής.

Στις επιστολές τους ο μεν Πρόεδρος μιλά για μια απόφαση  που οφείλεται σε λόγους «προσωπικής ευθιξίας»,  για συκοφαντική επίθεση που δέχτηκε  από μέλος του Γενικού Συμβουλίου και για την «δημιουργία ενός απαξιωτικού κλίματος μέσα στο ΔΣ που δεν συνάδει με το σκοπό και το έργο που υπηρετούν».

Ο κ. Δεβεντλης στην επιστολή του κάνει λόγο για συγκεκριμένες συμπεριφορές του ΔΣ, για πρωτόγνωρες αρνητικές αντιδράσεις, καθώς και για παντελή έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, επισήμανε ότι η απόφαση τους αυτή δεν πάρθηκε αβίαστα, αλλά μετά από έντονο προβληματισμό που κράτησε χρόνο και που στεναχώρησε αρκετά και τους δυο.

Διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ώστε να αλλάξει η κατάσταση αποφάσισαν με τον τρόπο αυτό, να απεγκλωβισθούν από την συμμετοχή τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά και να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, ώστε να  παρθούν κάποιες αποφάσεις  και να διορθωθούν κάποια πράγματα που δεν τους έβρισκαν σύμφωνους.

Ο κ. Δερβεντλής αναφέρθηκε σε κάποιες κινήσεις που έγιναν από πλευράς τους για θέματα της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο Σωματείο στην Ομοσπονδία, υπερασπιζόμενοι τα αιτήματα (τα οποία καλύπτουν  και τις ανάγκες της Ομοσπονδίας) του νομού που εκπροσωπούν.

Αυτό δημιούργησε την διαφωνία ορισμένων που οδήγησε σε εντάσεις, εσωστρέφεια και τοξικότητα στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με συκοφαντικά λόγια εναντίων του Προέδρου και του Γενικού γραμματέα της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε

«Επειδή το 70 με 80% της θεματολογίας για την Ομοσπονδία αποτελεί ο Έβρος, αυτή, θα πρέπει να λειτουργεί ενωτικά» τόνισε ο κ. Δερβεντλής «απομονώνοντας φωνές που τρέφουν την εσωστρέφεια» για να καταλήξει λέγοντας «εμείς λειτουργούμε ενωτικά στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, όμως υπάρχουν φωνές που μας στοχοποίησαν για κάποιες κινήσεις μας».

Οι επιστολές παραίτησης:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΤΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Δερβεντλή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δημήτρης Δερβεντλης, Γενικός γραμματέας Ένωσης Συνοριοφυλακων Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος