ertnews.gr

Ορεστιάδα – Ν. Γκαρά: «Πολιτική βούληση για την αξιοποίηση του ζεόλιθου»

06/06 11:59
Ορεστιάδα – Ν. Γκαρά: «Πολιτική βούληση για την αξιοποίηση του ζεόλιθου»

Να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, στη χαρτογράφηση των 1.600 στρεμμάτων όπου βάση του ΙΓΜΕ υπάρχει αξιοποιήσιμος ζεόλιθος στη περιοχή, Πετρωτά του δήμου Ορεστιάδας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο περιβάλλοντος υπό τον υπουργό Π. Σκουρλέτη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης, κ. Φραντζεσκάκης, οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Υπάρχει πολιτική βούληση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων ζεόλιθου σε Πετρωτά-Πεντάλοφο, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στην ιστορία της περιοχής και τα οικονομικά οφέλη θα παραμείνουν στην περιοχή» διαβεβαίωσε η κ. Γκαρά σε δηλώσεις της τονίζοντας ότι μετά από την ολοκλήρωση της τοπογραφικής και νομικής έρευνας της Αποκεντρωμένης θα υπάρχει η δυνατότητα δημοπράτησης των εκτάσεων ξεχωριστά ανά τμήμα.

Σχετικά με το λατομείο του Πενταλόφου η κ. Γκαρά σημείωσε ότι αναμένεται η έκδοση δικαστικών αποφάσεων, στην δικαστική διαμάχη μεταξύ δημοσίου και της εταιρείας που δραστηριοποιούνταν εκεί μέχρι πριν από τρία χρόνια οπότε και έληξε η σύμβαση της εταιρείας για εξόρυξη και μόλις πρόσφατα κατέθεσε εκ νέου σχετική αίτηση παράτασης. «Θα ελεγχθεί εάν τηρούνται όλοι οι όροι της συμφωνίας πριν την επαναδημοπράτηση» είπε η βουλευτής του Έβρου . Τέλος, ανέφερε ότι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η πρόθεση του δήμου Ορεστιάδας για συμμετοχή στη δημιουργία μονάδας εξόρυξης, συμπράττοντας με την Αποκεντρωμένη και πως το υπουργείο αναμένει την ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει ο τοπικός δήμος.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version