Ορεστιάδα: Το Πανεπιστήμιο Δασολογίας προσφέρει στην αποκατάσταση της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Στην διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος θέτει το ερευνητικό προσωπικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του το Τμήμα  Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων  του ΔΠΘ για την αποκατάσταση της περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δαδιάς.

Αυτό τονίζει σε σχετική επιστολή που έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Σκρέκα ο Πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Γεώργιος Τσαντοπουλος. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι η δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο σπάνιο οικοσύστημα με τη σπάνια βιοποικιλότητα και οι προσπάθειες για τη μεταπυρική αποκατάσταση είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης μετά την πυρκαγιά και να δρομολογήσει τη μεταπυρική αποκατάσταση και παρακολούθηση με στόχο την κατά το δυνατόν επανάκαμψη της βιοποικιλότητας και να εφαρμόσει κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές και σύγχρονες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της δασικής πυρκαγιάς.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. που εδρεύει στην Ορεστιάδα, τα τελευταία 23 χρόνια έχει επιδείξει αξιόλογο ερευνητικό έργο στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και ιδιαίτερα μετά από καταστροφικές πυρκαγιές και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό ερευνών στη περιοχή της Δαδιάς, γεγονός που διευκολύνει τη σύγκριση της μεταπυρικής κατάστασης με αυτή πριν την πυρκαγιά.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., θέτει το ερευνητικό προσωπικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ευελπιστεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ