Ορεστιάδα – Αθ. Τσώνης: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την φετινή τουριστική σεζόν- Προτεραιότητα το άνοιγμα των Συνόρων

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης .


“Θεωρώ φέτος η χρονιά θα κεφαλαιοποιήσει το αίσθημα ασφάλειας, που δημιούργησε πέρυσι. Πέρυσι παρ’ όλα τα προβλήματα έγινε ένα σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο άλλες χώρες δεν κατάφεραν να το κάνουν, οπότε αυτό δημιουργεί όλα τα εχέγγυα για φέτος γιατί η υγειονομική ασφάλεια αποτελεί από μόνη της ένα τουριστικό προϊόν”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τσώνης , υπογραμμίζοντας πως “προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σύνορα με την Τουρκία και τη Βουλγαρία καθώς ο οδικός τουρισμός είναι βασικός τροφοδότης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικά με τις παρούσες συνθήκες, λόγω του covid19”.

Όπως εξήγησε, ο Σταθμός της Νυμφαίας αποτελεί πάγιο αίτημα από την έναρξη της περσινής τουριστικής σεζόν. “Μέσα στις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο σταθμός του Προμαχώνα. Θεωρώ όμως ότι, φέτος έχουμε και την εμπειρία και είμαστε προετοιμασμένοι μιας και έχουμε περισσότερα «όπλα» στην φαρέτρα μας όπως είναι το εμβόλιο έτσι ώστε να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος Μεθοριακός σταθμός . Το ίδιο επιθυμούμε και με τον σταθμό του Ορμενίου και βέβαια με την Τουρκία παρακολουθούμε τις γεωπολιτικές εξελίξεις γενικότερα για να δούμε, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σύνορα”.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρουμάνοι και άλλοι τόσοι Βούλγαροι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2019. Όσοι ήρθαν οδικώς είχαν ως κύριο σταθμό διέλευσης τους τη Νυμφαία.

Όπως διευκρίνησε ο κ .Τσώνης, “η τουριστική κίνηση φέτος θα εξαρτηθεί από δυο προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού σε κάθε χώρα, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με τους εσωτερικούς περιορισμούς, που θα ισχύσουν στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε χώρα”.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Τσώνης έκανε και στην πρώτη διαπεριφερειακή συνεργασία, που είναι στα «σκαριά» μεταξύ της ΑΜΘ, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πάνω στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού και συγκεκριμένα πάνω στο κομμάτι της παλιάς θαλάσσιας Εγνατίας Οδού, όπου θα αναπτυχθεί η κρουαζιέρα, το γιότινγκ και η κατάδυση.

“Με αυτήν την συνεργασία ξεφεύγουμε από τα στενά όρια της Περιφέρειας μας και αναπτύσσουμε μια διαπεριφερειακή συνεργασία, έτσι ώστε να υπάρχει μια διάχυση των τουριστών”, είπε και τόνισε πως “με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε την τεχνογνωσία, που έχουν αυτήν την στιγμή άλλες Περιφέρειες, που αυτό το κομμάτι το έχουν πιο ανεπτυγμένο, ώστε να μας συμπαρασύρει αυτή η ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε ένα κοινό τουριστικό προϊόν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος