Ορεστιάδα: Αγώνας για μια σημαία στο τριεθνές (ηχητικό)

Ένας νεαρός Εθνοφύλακας από το Δίλοφο Έβρου, ένα χιλιόμετρο από το τριεθνές, έχει βάλει σκοπό να στήσει ιστό με την Ελληνική σημαία να κυματίζει, εκεί που οι τρεις χώρες ενώνονται χερσαία.

Ο Παναγιώτης Κυριαλλάνης αποφάσισε να ζήσει σαν αγρότης σ’ ένα χωριό με είκοσι κατοίκους, σκάβοντας τη γη μαζί με την οικογένειά του, δίνοντας όμως εδώ και πέντε χρόνια τον δικό του προσωπικό αγώνα. Θέλει να πείσει το στρατό να δώσει άδεια σε συγκεκριμένο σημείο, που είναι της κυριότητας του, ώστε να στηθεί ιστός για την έπαρση και υποστολή της Ελληνικής σημαίας. Για να γνωρίζουν οι πολλοί ότι εκεί είναι Ελλάδα.

Στο παρελθόν με τη βοήθεια ενός στρατιωτικού είχε βρει το ιδανικό σημείο, αλλά και τα απαραίτητα υλικά. Τον ιστό τον παραχώρησε Δήμος Ορεστιάδας και την σημαία 30 τ.μ. περίπου, την δώρισε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών. Όμως η μετάθεση του στρατιωτικού μετέθεσε και την υλοποίηση της προσπάθειας.

Έχει όμως συμμάχους πολύ κόσμο που του συμπαραστέκεται δίνοντας του δύναμη να προχωρήσει.

«Δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αυτό είναι ανέλπιστο», θα αναφέρει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. «Σήμερα μου τηλεφώνησαν από τους Λειψούς και την Ικαρία. Θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Όλα είναι έτοιμα, άλλωστε υπολείπεται μόνο η άδεια του στρατού».

Εκεί που βρισκόταν σε απόγνωση και απογοήτευση ταυτόχρονα, κάποιος φίλος του πρότεινε να καταθέσει ηλεκτρονικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αυτό έχει σκοπό να κάνει σήμερα.

Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι  στα δυο τελωνεία υπάρχουν σημαίες και διακριτικά της χώρας τους, ενώ για την πατρίδα του δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.

«Μια σημαία θέλουμε όχι υπερβολές», τονίζει, για να μην αναρωτιούνται οι χιλιάδες περαστικοί μέσα από τον διεθνή δρόμο, ποια είναι η χώρα που συναντούν…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος