Ολοκληρώθηκε το πιλοτικό έργο του Αερόστατου Επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Ευχαριστήρια Επιστολή από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού Frontex κ. Fabrice Leggeri για την υλοποίηση του πιλοτικού έργου του Αερόστατου Επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ), έλαβε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το εν λόγω πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός ενός Διεθνούς Αερολιμένα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς συμβάντα ασφαλείας, με περισσότερες από 2.500 ώρες πτήσεων και συνεχή επιτήρηση των εθνικών συνόρων με ραντάρ και κάμερες, με παράλληλη συμβολή στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους θερινούς μήνες.
Στόχος του έργου ήταν η συνεχής επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων του Θρακικού Πελάγους για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το κέντρο λειτούργησε σε 24ωρη βάση επτά (7) ημέρες την εβδομάδα από την 01/07/2021 μέχρι και την 31/10/2021 και στελεχώθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό της αναδόχου Γαλλικής εταιρείας, του οργανισμού Frontex, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της frontex με την επιστολή του προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του οργανισμού Frontex για την επιτυχία των πτήσεων επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων του Δέσμιου Αερόστατου (Tethered Aerostat), που υλοποιήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, κατόπιν έγκρισης της ΥΠΑ για δωρεάν παραχώρηση χώρων και υποδομών.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης η καθοριστική συμβολή του Διοικητή της ΥΠΑ Γ. Δριτσάκου και των στελεχών του ΚΑΑΛΔ στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού, πρωτότυπου και καινοτόμου επιχειρησιακού σχεδίου .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος