ertnews.gr

Οι μονομάχοι του 2ου γύρου σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

27/05 11:16
Οι μονομάχοι του 2ου γύρου σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Για δεύτερη φορά την Κυριακή 2 Ιουνίου καλούνται να προσέλθουν στην κάλπη οι ψηφοφόροι του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης καθώς η πρώτη Κυριακή δεν ανέδειξε αυτοδυναμία.
Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος για 3η φορά για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα οποία έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα σε 114 από 135 εκλογικά τμήματα , έλαβε ποσοστό 37,43% ,ενώ ακολουθεί ο Ιωάννης Ζαμπούκης με 23,71%,Παύλος Μιχαηλίδης με 15,76%,Μυτιληνιός Ευάγγελος με 9,89%,Δευτεραίος Σάββας με 8,81% και Λαζόπουλος Δημήτρης με 5,41%.

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης από την Παράταξη «Πόλη και Πολίτες» θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Γιάννη Ζαμπούκη, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους Πρώτα εσύ,» ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Ευάγγελος Λαμπάκης: «Οι εκλογές δεν ανέδειξαν αυτοδυναμία, όμως ανέδειξαν νικητή την παράταξη μας Πόλη και Πολίτες με ποσοστό 38%.Ο λαός θα αποφασίσει την επόμενη Κυριακή με κριτήρια που έχουν ωριμότητα εμπειρία, (καθώς δε υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, )γνώση, τεχνογνωσία,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Λαμπάκης ,ενώ εκτίμησε ότι το ποσοστό που κέρδισε η Παράταξη του το 2014 από την Α΄ Κυριακή που ήταν το 53,33% σε αυτήν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Γιάννης Ζαμπούκης: « Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Αλεξανδρούπολη επέλεξε τους κωπηλάτες για το πλοίο του Δήμου ενώ την επόμενη Κυριακή θα επιλέξουν τον καπετάνιο ο οποίος αυτό το πλοίο θα το οδηγήσει από το λιμάνι της ανασφάλειας στο λιμάνι της ενότητας, στο λιμάνι της προοπτικής και της ανάπτυξης ,»σχολίασε από την πλευρά του ο Γιάννης Ζαμπούκης και τόνισε: « είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα γιατί καταφέραμε ένα μικρό θαύμα.»

Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν και στην Σαμοθράκη καθώς και εκεί η κάλπη δεν ανέδειξε νικητή από την Α΄ Κυριακή.

Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας σε 10 εκλογικά τμήματα ,επι συνόλου 11 έλαβε ποσοστό 41,19% και ακολουθεί ο Νίκος Γαλατούμος με ποσοστό 34,99% και ο Γιώργος Χανός με 23,81%.

Ο Αθανάσιος Βίτσας από την «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για 2η φορά θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Γαλατούμο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης» ο οποίος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Αθανάσιος Βίτσας: «Πήγαμε καλά στον πρώτο γύρο καθώς το ποσοστό 41,19% που λάβαμε από την Α΄ Κυριακή ,είναι πάνω από το όριο που θέσαμε. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, είμαι αισιοδόξος για την Β΄ Κυριακή .»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version