Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Β. Δελησταμάτης – Τι λέει για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τα καθήκοντα του  Αντιπεριφερειάρχη Έβρου ανέλαβε από την Δευτέρα ο κ Βασίλης Δελησταμάτης μέχρι πρότινος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μετα από απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Ο κ Δελησταμάτης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας χαρακτήρισε τιμητική την θέση αυτή αν και όπως σχολίασε ήδη είχαν μεταφερθεί  εδώ και καιρό, πολλές αρμοδιότητες στην δική του επίβλεψη ως θεματικός.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε ένα μίνι απολογισμό της τετραετίας σε ότι του αναλογεί, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στα έργα που νιώθει ικανοποιημένος για την επίτευξη τους, συγκαταλέγονται το ξεπαγωμα των αναδασμών, τα αντιπλημμυρικά έργα, η Αγροδιατροφικη σύμπραξη ώστε να λειτουργήσει η προώθηση των τοπικών προϊόντων ανά τον κόσμο καθώς και οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με το Τμήμα Γεωπονίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα με αντικείμενο την τριετή μελέτη έρευνας για τους αγρότες αλλά και με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ (τμήμα  ζωοτεχνίας) σχετικά με μια μελέτη που αφορά την αύξηση της παραγωγής της αιγοπροβατοτροφειας προς όφελος των κτηνοτρόφων της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

«Χαρίσαμε την Περιφέρεια. Έχουμε μερίδιο ευθύνης μεγάλο»

Ήταν μεγάλη έκπληξη για τον νέο Αντιπεριφερειάρχη το εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι την ανακοίνωση του.

«Δεν το περίμενα» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «Νιώθω απογοήτευση γιατί χαρίστηκε η Περιφέρεια. Δεν μηδενίζω τον αγώνα της άλλης πλευράς. Το να έχεις την Περιφέρεια μέσα στα χέρια σου και να την χάνεις μέσα σε 5 ημέρες σημαίνει ότι την χαρίσαμε. Στο χωριό μου λένε «όταν αναποδογυρίσει το κάρο δρόμοι πολλοί» .Θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα να τα εκτιμήσουμε και να δούμε γιατί ακριβώς χάσαμε. Το σημαντικό είναι ότι την χαρίσαμε. Κάτι δεν κάναμε καλά. Δεν προβλέψαμε. Δεν το αντιληφθήκαμε. Με αποτέλεσμα να ξαφνιαστούμε. Όταν είσαι χιλιάδες ψήφους μπροστά και την επόμενη Κυριακή να μην σε έχουν ψηφίσει…Δεν φέραμε τον κόσμο την β Κυριακή Έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης μεγάλο» ήταν μερικές από τις σκέψεις του σημερινού Αντιπεριφερειαρχη Έβρου.

Στους δυο μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως δηλώνει ο ίδιος θα συνεχίσουν τα έργα που είναι σε εξέλιξη όπως επίσης θα επικεντρωθούν στον κύριο στόχο τους που είναι η προετοιμασία για την ανασυγκρότηση της καμένης έκτασης.

Βασίλης Δελησταμάτης, νέος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος