Νέο ΟΧΙ στον χρυσό από τους φορείς της Θράκης

Όχι στην επένδυση χρυσού είπαν για άλλη μια φορά οι θεσμικοί φορείς της Θράκης οι οποίοι συμμετείχαν στην διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχτές στην Αλεξανδρούπολη μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελου Λαμπάκη.
Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε ψήφισμα το οποίο ανεμένεται μέσα στην εβδομάδα να κινοινοποιήσουν στον πρωθυπουργό με το οποίο ζητούν να κλείσει οριστικά το θέμα .

«Η υπόθεση των χρυσορυχείων και της εξόρυξης χρυσού στην Θράκη μένη ακίνητη και μένει ακίνητος και ο τρόπος εξόρυξης χρυσού και μένει ακίνητη και η χρήση κυανίου. Τι παραπάνω χρειάζεται για να πούμε ναι η όχι σε μια επιλογή που είναι τόσο καταστρεπτική που δεν χρειάζεται καν να σκεφτούμε το δημοψήφισμα,» ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελος Λαμπάκης και τόνισε πως «αν δεν διαχωρίσουμε την θέση μας απέναντι στους χρυσοθήρες και στην κυβέρνηση τότε η πολιτική που θα ασκήσουμε για το θέμα αυτό δεν θα είναι καλή. Πρέπει να είμαστε συγκρουσιακοί απέναντί στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άνοιξε μαζί με τον φάκελο και τους ασκούς του Αιόλου όσο αφορά την λειτουργία της ζωής και του περιβάλλοντος στην Θράκη.»

Στην σύσκεψη απουσίαζαν εκπρόσωποι της ΝΔ ,ενώ παρέστησαν: εκπρόσωπος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, οι δήμαρχοι Ορεστιάδας, Κομοτηνής και Σαπών, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής έστειλε επιστολή (εκφράζοντας το “όχι στο χρυσό), τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ εκπροσώπησε ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμετ, ο Δημήτρης Παπατολίδης μέλος της ΚΕ. του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο γεν γρ του ΤΕΕ Θράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κώστας Κατσιμίγας ,ο πρόεδρος του ΕΚΕ καθώς και μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος