Νέο αίτημα των δημάρχων του Έβρου για τρία διπλά δρομολόγια τρένων (ηχητικό)

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητά πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη των δημάρχων του Έβρου και του Αντιπεριφερειαρχη ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Βασίλης Μαυρίδης, ώστε να συζητήσουν και να καταθέσουν νέο αίτημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχετικά με την προσθήκη τριών διπλών δρομολογίων Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και αντίστροφα στο νομό Έβρου.

Η νέα σύμβαση για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των αρμοδίων Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, προβλέπει δυο δρομολόγια όπου το εν εξ αυτών φθάνει μέχρι το Ορμένιο, ενώ το δεύτερο καταλήγει στην Ορεστιάδα. Αυτό που αιτούνται είναι και τα τρία δρομολόγια να φθάνουν μέχρι το Ορμένιο και σε ώρες που βολεύουν το επιβατικό κοινό.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός όπως σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ.  Μαυρίδης, ότι στην δεύτερη σύμβαση η εταιρεία δεν θα πληρώνεται για τα δρομολόγια που δεν εκτελεί, κάτι που ίσχυε στην πρώτη όπου το ποσό των 50 εκ. ευρώ πληρώθηκε εφάπαξ ασχέτως του αριθμού των δρομολογίων.

Αυτό που απομένει είναι η επικύρωση από το Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε ο κ. Μαυρίδης, ενώ εναπόκειται πλέον στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να βελτιώσει τα δρομολόγια στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας δηλώνει λάτρης της αναβίωσης της πληρότητας των σιδηροδρόμων όπως παλιά, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος