Νέα υπαίθρια αγορά πρότυπο στην Αλεξανδρούπολη

Μια ένταση στην πράσινη λαϊκή ή στην συγκέντρωση παραγωγών όπως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται στην Αλεξανδρούπολη έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που πουλούν την πραμάτεια τους κάθε Σάββατο στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου.

Η παρουσία της Αστυνομίας εξαιτίας καταγγελιών από Ομοσπονδίες από άλλα μέρη της Ελλάδας, που ζητούσε να μάθει αν είναι καθ’ όλα νόμιμοι οι συμμετέχοντες σε  αυτήν αναστάτωσε τους πωλητές επισπεύδοντας τις διαδικασίες δημιουργίας από την δημοτική αρχή μιας νέας υπαίθριας αγοράς.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αλεξανδρούπολης αρμόδιος για το θέμα  Γιάννης Ναϊτίδης επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο του 2021 δεν προβλέπονται πλέον οι συγκεντρώσεις παραγωγών κάτι που οδηγεί στην αλλαγή τους.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς ίσως και νωρίτερα θα γίνει προσαρμογή της μέχρι σήμερα συγκέντρωσης παραγωγών σε μια νέα λαϊκή αγορά πάνω σε διαφορετικά πρότυπα

Εδώ και μήνες υπήρχε ο σχεδιασμός που όμως καθυστέρησε λόγω της προσπάθειας να εξευρεθεί το νομικό καθεστώς που θα επιτρέπει τους παραγωγούς  να συμμετέχουν στη νέα  μορφή της λαϊκής.

Πρόκειται για μια αγορά πρότυπο με διπλάσιο αριθμό θέσεων από τη σημερινή σε άλλη τοποθεσία της πόλης με σύγχρονες εγκαταστάσεις διατηρώντας ταυτόχρονα το χρώμα της πράσινης λαϊκής.

Σ αυτήν θα συμμετέχουν παραγωγοί και μικροπωλητές μετα από επιθυμία των τελευταίων οι οποίοι  αναζητούν τρόπους να αυξήσουν το εισόδημα τους

Οι προεργασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και πολύ σύντομα το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Θετική η διάθεση των παραγωγών στο εγχείρημα, επιθυμούν τη συμμετοχή των μικροπωλητών σε αυτήν,  αρκεί να σταματήσουν οι έφοδοι της Αστυνομίας οι οποίοι προσβάλλουν την τιμιότητα και την αξιοπρέπεια τους.

«Ας αφήσουν την δική μας παρανομία τόνισε απογοητευμένος ο Πρόεδρος  των λαϊκών αγορών του Έβρου κ. Χαράλαμπος Καλεμτζής και ας κοιτάξουν τι γίνεται καθημερινά στις πόλεις της Τουρκίας με χιλιάδες κόσμου να τις επισκέπτεται για τα εβδομαδιαία ψώνια τους.

Ακούστε τις δηλώσεις στους παρακάτω συνδέσμους:

Γιάννης Ναϊτίδης, πρόεδρος της κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Χαράλαμπος Καλεμτζής, Πρόεδρος λαϊκών αγορών Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος