Ν. Γκαρά για Κέντρα Νεοσυλλέκτων: Να εξετασθεί η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης ώστε να παραμείνουν στον Έβρο

«Η απόφαση του 2018 να μεταφερθούν στον Έβρο Κέντρα Νεοσυλλέκτων  είχε θετικές παραπλήσιες συνέπειες για την περιοχή»,  σύμφωνα με την παρατήρηση που έκανε μιλώντας σχετικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νατάσα Γκαρά, προσθέτοντας ότι η απόφαση κατάργησης τους έρχεται σε ένα γενικό κλίμα συρρίκνωσης και ερήμωσης της περιφέρειας και του Έβρου.

«Με ανησυχεί πολύ η επόμενη μέρα στον Έβρο, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά και ποιες θα είναι οι πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσουμε προκειμένου να μην βλέπουμε τη συνεχή ερήμωση».

Το ερώτημα που θέτει είναι γιατί ενώ τα Κέντρα της Νότιας Ελλάδας θα στελεχωθούν με  το απαιτούμενο προσωπικό για την λειτουργία τους,  αυτό  δεν μπορεί να συμβεί και σε αυτά που  ήδη λειτουργούν στον Νομό .

Άποψη της είναι ότι η απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι πολιτική και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο επιχειρησιακό, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά τις αποφάσεις του στρατού και ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να  μπουν σε μια συζήτηση επιχειρησιακή. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε τον προβληματισμό και να είμαστε αρωγοί στην στρατιωτική ηγεσία και ανοιχτοί σε συζητήσεις όπου χρειασθεί».

Η κ. Γκαρά εκτιμά ότι θα πρέπει να  πραγματοποιηθεί   μια ευρεία συζήτηση στην οποία θα εξηγηθούν οι λόγοι που αναιρείται μια τέτοια απόφαση, ενώ ταυτόχρονα  θα εξετασθεί  η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης ώστε να παραμείνουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στα  ακριτικά νησιά αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακούστε τις δηλώσεις: Νατάσα Γκαρά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος