Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΠΘ και ΟΑΣΠ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, και ο πρύτανης του Δ.Π.Θ., Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αποτελούν θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης καινοτομικών ιδεών στο πλαίσιο εφαρμοσμένης έρευνας, σε τομείς όπως η βελτίωση της αντισεισμικής προστασίας, ο περιορισμός της διακινδύνευσης, και η προστασία του δομημένου και μη-δομημένου περιβάλλοντος.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των ερευνητών και των μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου και της ερευνητικής μονάδας του Ινστιτούτου Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών(ΙΤΣΑΚ), καθώς και η ανάπτυξη ή ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αναμένεται να είναι η δημιουργία νέων ερευνητικών προτάσεων – ιδεών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού στην περιοχή, και η ανάπτυξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους φορείς της πανεπιστημιακής/ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων των δύο μερών.

Στη συνάντηση που έγινε στο κτίριο διοίκησης του Δ.Π.Θ. για την υπογραφή του μνημονίου παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Νικόλαος Κλήμης, ο οποίος ορίστηκε εκπρόσωπος του Δ.Π.Θ. για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών(ΙΤΣΑΚ), και οι αντιπρυτάνεις καθηγητής Φώτης Μάρης και καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος