Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός: «Έχουμε πλήρη γνώση των διαθέσεων της γειτονικής χώρας»

Την ανησυχία του για τον νεοτουρκικό επεκτατισμό και τις βλέψεις αυτού, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της «Μάχης του Έβρου»,  όπου  οι Χριστιανοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την επέλαση των Οθωμανών, επισήμαινε το γεγονός ότι «το σήμερα δεν απέχει πάρα πολύ από το τότε» και ότι «το νέο οθωμανικό κράτος του γείτονα έχει στρέψει το μάτι και το χέρι στην καρδιά των Βαλκανίων. Ελλοχεύει και πάλι ο ίδιος  κίνδυνος  εξ Ανατολών, επεκτατισμού του Μουσουλμανικού τόξου. Έχουμε πλήρη γνώση των διαθέσεων της γειτονικής μας χώρας  και όλα αυτά θα πρέπει να μας αφυπνίσουν. Νομίζω πως κανείς από μας δεν αναπαύεται με αυτές τις εξελίξεις. Νομίζω πως οι Χριστιανικές δυνάμεις των Βαλκανίων αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσουν το δικό τους αγώνα και την δική τους προσπάθεια για να αποτρέψουν την προέλαση των συμφερόντων της Ανατολής.»

Η Μάχη του Έβρου συμπληρώνει φέτος  650 χρόνια και  «είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο τόπος αυτός είναι ποτισμένος με ιδρώτα και αίμα τιμίων ανθρώπων» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του  του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος