Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Υπάρχουν Χριστούγεννα με Χριστό και χωρίς Χριστό»

Στην προσωπική επιλογή του καθενός για μια ζωή με Χριστό  ή χωρίς Χριστό αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε μέσω της  ΕΡΤ Ορεστιάδας στους πιστούς  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επισημαίνοντας παράλληλα πως η εκκοσμίκευση της εποχής μας,  αποδυνάμωσε το βαθύτερο περιεχόμενο της έλευσης του Θεού στην ζωή μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει :

«Τά Χριστούγεννα σηματοδοτούν την είσοδο του  Θεού στην ιστορία. Η κίνηση αυτή τού Θεού να συναντήσει όλους εμάς ας  μάς αφυπνίσει, διότι δυστυχώς ἡ ἐκκοσμίκευση τής εποχής μας, αποδυνάμωσε την ουσία και το βαθύτερο περιεχόμενο της  σημερινής γιορτής, η  οποία εξαντλείται στις βιτρίνες, στα ψώνια, στα πολύχρωμα λαμπιόνια και στα ρεβεγιόν δίχως προσδοκία του αύριο. Υπάρχουν Χριστούγεννα  με Χριστό και Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Ο  καθένας μπορεί να επιλέγει, αλλά  και να αυταπατάται εάν το θέλει. Χριστούγεννα χωρίς Χριστό σημαίνει πως δεν περιμένεις Kάποιον πού θα αλλάξει τη ζωή σου, δεν ελπίζεις τίποτα. Εκείνο πού χρειάζεται για τη φανέρωση των συνεπειών της Γέννησης του Χριστού, είναι το ταπεινό πλησίασμα του Σπηλαίου, το προσωπικό γονάτισμα του καθενός μας στη Φάτνη, η απόφαση υπαρξιακού διαλόγου με τον Γεννηθέντα και πάντοτε Παρόντα μέσα στον κόσμο Χριστό.»

Ο κ. Δαμασκηνός καταλήγοντας ευχήθηκε το Φως του Άστρου της Βηθλεέμ να φωτίζει την ζωή όλου του κόσμου και την πορεία του καθενός από μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος