Μητροπολίτης Άνθιμος: «Ας ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως το θέλει η Εκκλησία»

Στους αμφισβητίες της Εκκλησίας μας , στους  ανθρώπους που την απαξιώνουν ή μένουν μακριά της , προτιμώντας έναν δικό τους Χριστό φτιαγμένο στα μέτρα τους αναφέρετε  στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ζητώντας παράλληλα να την αποδεχθούμε ακολουθώντας παράλληλα τους κανόνες της με ταπείνωση απλότητα και αγάπη προς τους αδερφούς μας.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Tα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή της Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Πίστεως μας που αποκαλύπτει ένα Θεό ο οποίος απαρνήθηκε την μεγαλοπρέπεια και την παντοδυναμία του, έγινε άνθρωπος και καταδέχθηκε να γεννηθεί και να μεγαλώσει στα χέρια των φτωχών ανθρώπων που τον φρόντισαν μέσα σ ένα σταύλο.

Αυτό το γεγονός μας ωθεί όλους να καταλάβουμε την σχέση που πρέπει να αποκτήσουμε απέναντι στο Χριστό.

Δια της Εκκλησίας είναι γνωστός ο Χριστός στον κόσμο και το μυστήριο της Εκκλησίας είναι το μόνο μυστήριο που μπορεί να καλύψει όλα τ άλλα μυστήρια, δόγματα, γεγονότα, κανόνες, άρθρα,   της Πίστεως μας.

Το λέω επειδή πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας αμφισβητούν αυτή την Εκκλησία που μας δίδαξε τα πάντα και προτιμούν ένα Χριστό τελείως προσωπικό έτσι όπως τον κόβουν και τον ράβουν στα μέτρα τους  και μια Εκκλησία που όταν δεν την απαξιώνουν, σιωπηλά μένουν έξω  και μακριά από αυτήν.

Ή βλέπουμε στις μέρες μας κάποιους τάχα Χριστιανούς να είναι ενάντιοι στην Εκκλησία που τους γέννησε , τους δίδαξε, τους έφερε τον Χριστό στη ζωή τους.

Να μας αξιώσει λοιπόν η χάρη Του αυτές στις ημέρες να τις ζήσουμε όπως θέλει η Εκκλησία, με ταπείνωση με απλότητα με αγάπη προς τους αδερφούς μας και συναδελφοσύνη και με μια σχέση προσωπική και ανεπανάληπτη με τον ίδιο το Χριστό της Εκκλησίας μας.» κατέληξε ο κ. Άνθιμος .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος