Μήνυμα Ν. Γκαρά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με γενικό τίτλο «Αξιοπρεπείς δουλειές, κανένα σπίτι δίχως ρεύμα, ενίσχυση της δημόσιας υγείας» η βουλευτής Έβρου του Σύριζα στέλνει το μήνυμα στους συμπολίτες της, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει, ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε συντονιστής και επιταχυντής της καταστροφής της κοινωνίας, κάνοντας λόγο για ανυπολόγιστη ζημία στα εργασιακά δικαιώματα, στην εφαρμογή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, αλλά και στην καταστροφική διαχείριση της πανδημίας”.

Το μήνυμα:

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε όχι απλά μέρος του προβλήματος, αλλά συντονιστής και επιταχυντής της καταστροφής της κοινωνίας τα 3 τελευταία χρόνια των πολλαπλών κρίσεων.

Η ζημιά, που έχει προκληθεί είναι ανυπολόγιστη: ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων, εφαρμογή – με υπογραφή Μητσοτάκη – της ληστρικής «ρήτρας αναπροσαρμογής» στο ρεύμα, καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, ρουσφέτια, απευθείας αναθέσεις, ακρίβεια, ανασφάλεια, ανεργία.

Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις οδηγούνται στη χρεοκοπία, αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, που πλέον ξεπερνούν μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή γαλάζια golden boys & «κολλητοί» της κυβέρνησης θησαυρίζουν, προκαλούν και χλευάζουν την κοινωνία.

Η απάντησή μας απέναντι σε αυτό το παρασιτικό σύστημα του χθες είναι οι κοινωνικοί αγώνες και διεκδικήσεις, το συλλογικό αίτημα για πολιτική αλλαγή, η συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, για την ανάπτυξη με αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειές, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την τόνωση της υπαίθρου και της περιφέρειας της χώρας, του πρωτογενή τομέα, της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για να νικήσει η ζωή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος