Μετονομασία οδού στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη , στο Διδυμότειχο. «Πανελλήνιο σύμβολο ενάντια στη βία» δηλώνει ο πατέρας της.

Την μετονομασία οδού  στο όνομα της  στην αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου κατα την χθεσινή συνεδρίαση του.

Η Βασιλέως  Γεωργίου μια  από τις πιο κεντρικές οδούς της πόλης μετονομάζεται σε οδό Ελένης Τοπαλούδη ως ένδειξη οφειλόμενης τιμής στο πρόσωπο της, η όποια σύμφωνα με την εισήγηση  της δημοτικής αρχής αποτελεί πλέον σύμβολο στον τεράστιο αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών .

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την απόφαση αυτή,  δηλώνει ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  τονίζει  ότι το παιδί του «αποτελεί πλέον Πανελλήνιο σύμβολο ενάντια στην κακοποίηση, την γυναικοκτονία, τους βιασμούς,» για να συμπληρώσει ότι «πάνω εκεί θα πρέπει να πατήσουμε και ως τοπική κοινωνία αλλά και πανελλαδικά , ώστε να κάνουμε πράγματα για να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τη νεότερη γενιά.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις που κατέθεσαν ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη  τόσο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και στον Υφυπουργό Παιδείας  Άγγελο Συρίγο κατά την επίσκεψη τους στο σπίτι τους στο Διδυμότειχο .

Όπως μας ανακοίνωσε ο κ. Τοπαλούδης, πρότεινε στην κ. Σακελλαροπούλου να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα στη μνήμη της Ελένης το οποίο θα ασχολείται με την μέριμνα   κακοποιημένων  γυναικών  και παιδιών καθώς και περιστατικά βιασμών. Μέσα από αυτό θα ανακουφίζονται οικογένειες από το οικονομικό και ψυχικό βάρος που κουβαλούν. Επιθυμία τους είναι να γίνονται δράσεις σ όλη την διάρκεια της χρονιάς προς ενημέρωση των γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών ώστε να προσαρμοστούν σ ένα  περιβάλλον που να σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Στην επίσκεψη που τους έκανε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος του πρότειναν να μεριμνήσει δεόντως  ώστε τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να συνάψουν ασφάλειες ζωής σε κάθε φοιτητή για τα χρόνια σπουδών τους διότι δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβεί στην ζωή τους κατά την διάρκεια φοίτησης τους.

Οι δυο γονείς παραμένουν αμετακίνητοι στις απόψεις τους, πρώτον περί αυστηροποίησης των ποινών ώστε αυτές  να αντιμετωπίζονται ως τιμητικό και όχι ως σωφρονιστικό σύστημα  και δεύτερον στο ότι η πολιτεία πρέπει  να φροντίσει ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι γονείς παρέχοντας ψυχοπαιδαγωγικούς φορείς στην προσπάθεια γαλούχησης τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος