Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Αισθητή παρατηρείται πως είναι η μείωση στις ροές των μεταναστών από τον ποταμό Έβρο προς τη χώρα μας το τελευταίο 6μηνο.

Φαίνεται πως τόσο τα συστήματα παρακολούθησης αλλά πολύ περισσότερο η κατασκευή του φράχτη στο επίμαχο σημείο μεταξύ των οικισμών Ψαθάδες – Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιάς-  Σουφλίου,  μήκους 35 χιλιομέτρων ανέκοψαν  την πορεία κάθε επίδοξου παράτυπου μετανάστη.

Στο Αμόριο εκεί όπου ο Φράχτης είναι ορατός στα 500 μέτρα, ο πρόεδρος Γιάννης Αραμπατζής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και τον Δημήτρη Σταματάκη  αναφέρει πως μέχρι πέρυσι καθημερινά 10 -15 παράτυποι μετανάστες περιφέρονταν στο χωριό, κάτι που τώρα έχει εκλείψει.

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΜΟΡΙΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Ορφέα  Μιχάλης Πιτιακούδης, μιας περιοχής που φτάνει μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τη μια και στον νομό Ροδόπης από την άλλη, πέρασμα για όσους θέλουν να φύγουν προς το εσωτερικό της χώρας η αλλού, μεταφέρει με δηλώσεις του την ικανοποίηση των, κυρίως ηλικιωμένων, κατοίκων, οι οποίοι, όπως αναφέρει, κυκλοφορούν ελεύθερα το τελευταίο το διάστημα.

Όλοι όμως ζουν με τον φόβο μήπως κάτι αλλάξει αλλά παράλληλα  και με την ελπίδα οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούν να διαρκέσουν.

ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν και οι συνοριοφύλακες δια του προέδρου της Ένωσης Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά τονίζοντας πως η παρουσία του φράχτη είναι ένα τεράστιο μέσο διευκόλυνσης,  ενώ από την άλλη φέτος  η γειτονική χώρα φαίνεται ότι φυλάει τα σύνορα της σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι συνοριοφύλακες  του Έβρου  είχαν μάθει σε άλλο τρόπο ζωής όπως αναφέρει  και τώρα βρήκαν ευκαιρία να πάρουν τα δεκάδες οφειλόμενα ρεπό αλλά και να συντηρήσουν τον εξοπλισμό τους.

Με την ολοκλήρωση του φράχτη θα έχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα να πουν ,  αναφορικά με το που οφείλεται η μείωση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός.

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΒΡΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος