Με 1,5 εκ ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών ενισχύθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ ευρώ προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του μέχρι τέλους του έτους, έλαβε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω covid-19, αυξήθηκαν οι ανάγκες του ιδρύματος .

«Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το 2022 μαζί με τις μισθοδοσίες ήταν περίπου στα 55 εκ ευρώ, αλλά με τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τον covid-19 και τις ανάγκες που έχει σήμερα το νοσοκομείο, από τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να τις καλύψουμε και ζητήσαμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου κ. Χριστόδουλος Μεντίζης, υπογραμμίζοντας πως «οι χρηματοδοτήσεις έρχονται με το σταγονόμετρο για να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες μας».

“Το ΕΣΥ οδηγείται στην εξουθένωση”

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Πλέυρη που έγιναν στο πλαίσιο του Πανελληνίου συνεδρίου για τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας αλλά και για τα νέα μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας που μεταξύ άλλων αφορούν συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μείωση των προϋπολογισμών, ο κ .Μεντίζης είπε πως: «το ΕΣΥ το τελευταίο διάστημα οδηγείται στην εξουθένωση. Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα να καταποντίσουμε, να μηδενίσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μέτρα ,περικοπές στη χρηματοδότηση, περικοπές στο προσωπικό που έχουμε να δούμε προσλήψεις από το 2015».

«Δεν υπάρχει καμιά στήριξη στο ΕΣΥ που το προηγούμενο διάστημα στάθηκε όρθιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος