Μ. Μαλτέζος: Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν είναι ικανά να ανασχέσουν την φτώχεια

«Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν είναι ικανά να ανασχέσουν την φτώχεια. Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση της κυβέρνησης γιατί μέχρι σήμερα δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα έτσι ώστε να ανασχέσει την ακρίβεια που προήλθε από την ενεργειακή κρίση,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μενέλαος Μαλτέζος ,μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριο Ελλάδας για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ήταν ένα φαινόμενο το οποίο άρχισε να αυξάνεται ο πληθωρισμός από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου παρότι ειδοποιήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και από την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση παρέμεινε στο δόγμα της ότι όλα τα λύνει η αγορά σε μια φιλελεύθερη αντίληψη.»

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες όπως αποτυπώνονται από τα νούμερα είπε:

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία στους νέους με ποσοστό 31,4%, 3,5 εκ πολίτες είναι στην ζώνη της φτώχειας, ένας στους 5 εργαζόμενους είναι με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 500 ευρώ ,1 εκ. είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ , ένας στους δυο συνταξιούχους είναι με μηνιαία σύνταξη κάτω από 650 ευρώ και φυσικά το τελευταίο ότι είναι ρεκόρ 25ετίας ο πληθωρισμός το 7,2%.Το ηλεκτρικό ρεύμα ανέβηκε κατά 71% και το Φ.Α έφτασε στο 80%.Το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και η βενζίνη άγγιξαν σχεδόν τα 2 ευρώ και αναρωτήθηκε «εάν αυτά τα μέτρα είναι ικανά να ανασχαίσουν την φτώχεια ας απαντήσουν οι πολίτες.»

Όπως υπογράμμισε, πρέπει να επικεντρωθούμε στα μέτρα που κατά την γνώμη μου θα μπορούσαν να σταματήσουν την ανάσχεση αυτής της ακρίβειας και την περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Πρέπει να δούμε ποια είναι τα μέτρα, είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα όπως αυτό προβλέπεται από την ΕΕ και το εφαρμόζουν 18 χώρες στην ΕΕ, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια δηλαδή να ενεργοποιηθούν οι εποπτικοί μηχανισμοί της αγοράς τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου, της Επιτροπής Ανταγωνισμού ,της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να μπορεί να μπουν οι κανόνες στην αγορά και η ΔΕΗ από μια επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας που θα μπορούσε να παίξει ένα θετικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι μέρος του προβλήματος της κερδοσκοπίας. Τέλος πρέπει άμεσα να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος