Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Αν. Μακεδονία – Θράκη

Η κλιματική αλλαγή και ο θερμός χειμώνας επισπεύδουν τις διαδικασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση  των κουνουπιών.

Ως εκ τούτου η περιφέρεια ΑΜ-Θ ξεκινά από σήμερα την προνυμφοκτονία στον Έβρο μια περιοχή με πολλούς υγροβιότοπος που αποτελεί και  «τον παράδεισο των κουνουπιών».

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κώστα Βενετίδη, γίνεται προσπάθεια εξολόθρευσης  των εστιών που υπάρχουν  προνύμφες ώστε να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η αφόρητη επέλαση των κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες πρωτίστως για την δημόσια υγεία και δευτερόντως για την όχληση  που προκαλεί στους πολίτες.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί  οι απαραίτητες συσκέψεις και σχεδιασμοί με τις υπηρεσίες Δημόσιας  Υγείας της Περιφέρειας, έχουν γίνει επαφές με τις εργολαβικές εταιρείες, με τους πρώτους ψεκασμούς από εδάφους,  να ξεκινούν σήμερα.

Τέσσερα συνεργεία στον Έβρο, δυο στην Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη και τρία στην Καβάλα θα δίνουν τη μάχη σε καθημερινή βάση η οποία θα διαμορφώνεται ανάλογα με την  εικόνα που αντιμετωπίζουν σε κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενετίδη,  έχει εξασφαλισθεί η αδειοδότηση της προνυμφοκτονίας από αέρος,  τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί στη γέννηση του πριν δηλαδή εκκολαφθούν οι προνύμφες

Φέτος η εκστρατεία ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές και η διάρκεια της  θα ξεπεράσει  τους  9 μήνες από τους τρεις που κρατούσε συνήθως, εξαιτίας ης μεγάλης έξαρσης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ποταμιών,  λιμνών και παραθαλάσσιων τοποθεσιών στην περιοχή.

«Πρόκειται για την μάστιγα της περιοχής, για μια μάχη που δίνουμε»  με δεδομένο το γεγονός  ότι τα κουνούπια είναι φορείς νοσημάτων  αλλά και οι επιπτώσεις που έχουν στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, είναι σοβαρές, καταλήγει  ο κ Βενετιδης διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο κάτι που αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψιδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος