Κουρμπάν Μπαϊραμ: Μήνυμα αγάπης του Μουφτή Διδυμοτείχου.

«Συγχαίρω την ευλογημένη Εορτή της Θυσίας-Κουρμπάν Μπαϊράμ (Ιντ αλ-Αντχά) σας, με τις πιο ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μου. Σε αυτές τις ευοίωνες ημέρες, οι προσευχές σας να είναι δεκτές, η θυσία και η λατρεία σας αποδεκτή από τον Ύψιστο Αλλάχ και να σας χαρίζει κάθε επιθυμητό καλό.»
Αυτό είναι απόσπασμα από το ευχετήριο μήνυμα που απευθύνει στους ομόθρησκους του μουσουλμάνους, ο Μουφτής Διδυμοτείχου Χαμσά Οσμάν με ανάρτηση του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Μουφτείας, με αφορμή την εορτή του κουρμπάν μπαϊράμ.
Σε άλλα σημεία του μηνύματος του αναφέρει ότι «Η θυσία είναι ένα διακριτικό σύμβολο ότι ένας Μουσουλμάνος μπορεί να είναι έτοιμος να θυσιάσει όλα του τα υπάρχοντα στο δρόμο του Αλλάχ, όταν καθίσταται αναγκαίο», ενώ σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει ότι, «η θυσία του Αβραάμ κατείχε ένα σημαντικό μέρος της θρησκευτικής ζωής των Μουσουλμάνων για αιώνες θεωρούμενη, ως ένα συγκεκριμένο σύμβολο και σύνθημα των λατρευτικών πράξεων των μουσουλμανικών κοινωνιών.»

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ