Kοντά στους πυρόπληκτους ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου «ΣυνεχίΖΩ»

Αλληλέγγυος προς τους συνανθρώπους μας ασθενείς με καρκίνο, στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας στέκεται ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”, ο οποίος μετά από επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΠΓΝΑ και σε συνεννόηση με τις ογκολογικές κλινικές πρότεινε όποιος ογκολογικός ασθενής, χρήζει θεραπείας και το σπίτι του είναι μη κατοικήσιμο, του προσφέρεται η δυνατότητα να φιλοξενηθεί δωρεάν με το συνοδό του, στον Ξενώνα «Σταύρος Νιάρχος» του ΠΓΝΑ.

Τα έξοδα μετάβασης θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η σίτιση και στέγαση από το ΠΓΝΑ ενώ ο σύλλογος “ΣυνεχίΖΩ”, θα καλύψει τα υπόλοιπα έξοδα διαβίωσής τους καθώς και την ψυχολογική τους υποστήριξη, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

«Αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξής μας. Αυτός ήταν ο λόγος που εγκρίθηκε ο Σύλλογος για να μπορεί να είναι κοντά ,δίπλα και καμιά φορά και μπροστά από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη οτιδήποτε εχει να κάνει με το θέμα του καρκίνου,» σχολιάσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Αναστασία Σπυρίδου πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Εβρου «ΣυνεχίΖΩ» και τόνισε: «σαν Σύλλογος γενικά κάνουμε πολλές στοχευμένες παρεμβάσεις σε ότι αφορά ασθενείς με καρκίνο ,αλλά και με το περιβάλλον τους. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι δράσεις που κάνουμε και θέλουμε να εστιαζόμαστε σε αυτό το κομμάτι για να μην χάνουμε τον στόχο μας.»

Η πρόταση έγινε άμεσα αποδεκτή και υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση του ΠΓΝΑ, την 4η ΥΠΠΕ, το υπ. Υγείας καθώς και από την Παν/κη Ογκολογική και Αιματολογική κλινική.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων κι ελπίζουμε ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να δώσουμε μια ανάσα ζωής, σ’ αυτούς που δοκιμάζονται διπλά κι έτσι ΣυνεχίΖΟΥΜΕ» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος