Κολχικίνη: «Συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας» τονίζει ο πρ. των Φαρμακοποιών Έβρου Αν. Τερζής

Η κολχικίνη πήρε το «πράσινο φως» από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πλέον εντάσσεται στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση από γιατρό.

«Η Κολχικίνη δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια κυρίως από ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Εβρου Αναστάσιος Τερζής και κάλεσε τους ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό πρώτα από όλα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους και να ακολουθούν όποιο σχήμα τους δώσει εκείνος.

Όπως εξήγησε «ο κορονοϊός είναι μια νόσος η οποία αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη και ακόμη μελετάτε και ο τρόπος αντιμετώπισης της. Δεν έχει καταλήξει η Ιατρική κοινότητα σε ένα σχήμα θεραπευτικό το οποίο να θεωρείται χρυσός κανόνας και το οποίο δεν θα αναθεωρηθεί στο μέλλον. Οπότε όλα αυτά που βγαίνουν μέσα από τις μελέτες και μέσα από την παρακολούθηση είναι μεν ελπιδοφόρα, αλλά σίγουρα δεν είναι σε καμμιά περίπτωση τελεσίδικα και σίγουρα δεν είναι σε καμμιά περίπτωση αντικείμενα αξιολόγησης από κάποιον που δεν έχει την επιστημονική επάρκεια για να τα αξιολογήσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος