Λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης κλειστά παραμένουν από εχτές το δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, ο παιδικός σταθμός και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Χώρα και το Λάκκωμα στη Σαμοθράκη με απόφαση του δημάρχου ύστερα από εισήγηση και της Α΄θμιας εκπαίδευσης Έβρου.
«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξημένη δραστηριότητα των ιών της γρίπης με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές απουσίες παιδιών στις σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Έβρου και τους διευθυντές των σχολέιων,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αν. διευθυντής της Α΄θμιας εκπαίδευσης Έβρου κ. Δημήτρης Ουζούνης, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός είναι κάτι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και συνιστάται ψυχραιμία .»
Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Η εγκύκλιος απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας και του ζητείται να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες ευθύνης του.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος