Ικανοποιητική η εμπορική κίνηση στην Αλεξανδρούπολη την περίοδο των γιορτών – Απογοητευτική στην Ορεστιάδα

Συγκρατημένα ικανοποιημένος είναι ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης από την εορταστική κίνηση σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Βασίλη Κασαπίδη ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τόνισε ότι έχει εκλείψει η μεγάλη διάρκεια που είχε η εμπορευματική κίνηση  συγκριτικά με παλαιότερες χρονιές.

«Πλέον μιλάμε για κίνηση της μιας εβδομάδας»  όπως ανέφερε, οι συνήθειες του κόσμου έχουν αλλάξει η έλλειψη ρευστότητας,  οι ανατιμήσεις και  τα αυξημένα κόστη στην ενέργεια έχουν περιορίσει πολύ τους  καταναλωτές  που ενώ έχουν διάθεση να βγουν,  είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους».

Αντέκρουσε την φήμη ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια ακριβή πόλη λέγοντας ότι μπορεί να ανταγωνισθεί τις φθηνές αγορές αλλά και τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει εντοπίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε πολύ λογικές τιμές και αυτό διαπιστώνεται και στους ξένους επισκέπτες με οικονομική ευχέρεια που επιλέγουν να ψωνίζουν από την αγορά της Αλεξανδρούπολης αφού βρίσκουν τα προϊόντα πιο οικονομικά από ότι στη χώρα τους.

Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου για  τη νέα χρονιά είναι να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε  το περασμένο καλοκαίρι ώστε με μικρές παρεμβάσεις «να   ξαναδούμε  την πόλη,  το κέντρο της, να ζωντανεύει από κάθε άποψη δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας».

Γίνεται ακόμη προσπάθεια να ενισχυθεί και να εξελιχθεί στην πόλη το City break, αφού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα Βαλκάνιοι επισκέπτες έχουν καθιερώσει τουριστικά τριήμερα στην πρωτεύουσα του Έβρου  κάτι που θα μπορούσε να επεκταθεί και με καθημερινές επισκέψεις τους, είτε για επαγγελματικούς είτε για  τουριστικούς λόγους.

Ακούστε τις δηλώσεις: Βασίλης Κασαπίδης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο κατά την εορταστική περίοδο τονίζει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιω Μυλωνά αλλά δεν έγινε κάτι» για να προσθέσει ότι «η εβδομάδα των Χριστουγέννων ήταν ενθαρρυντική αλλά της Πρωτοχρονιάς ήταν κάκιστη» και σ αυτό συνετέλεσαν πολλοί λόγοι.

Το πιο σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο του βορείου Έβρου που στενάζει, όπως επισημαίνει η κ Μυλωνά, είναι πως «ότι και να γίνει δυστυχώς δεν αναπληρώνει τίποτα Απλά είναι ενέσεις της στιγμής. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και το ανησυχητικό είναι ότι σε όσα καταστήματα κλείνουν δεν υπάρχει διάδοχος κατάσταση. Όσα καταστήματα ανοίγουν αφορούν την εστίαση.»

Ακούστε τις δηλώσεις: Φιλιώ Μυλωνά, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος